DIRECTOR STS: Daca as avea o “putere perversa” as DISTRUGE mediul electronic al alesilor nostri

Marcel Opris, directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), a declarat miercuri la un seminar pe teme de securitate informatica, ca daca ar avea o “putere perversa” sau i s-ar asigura un mandat de imunitate, ar distruge tot mediul electronic al “alesilor”, care nu au consientizat inca importanta sigurantei cibernetice.

“De-abia astept intr-o zi un proces, nu de criminalitate, ca toti ne-am repezit catre criminalitate. Sigur, e cel mai lejer pentru noi sa ii agatam pe cei care se comporta alfel decat dicteaza regulile sociale, care nici macar nu sunt foarte limpezi. Nu avem un set de reguli de comportament in aceasta lume a internetului. Nu. Vorbeste pe la colturi unul, altul… De ce? Fiindca in primul rand, cei care ne reprezinta n-au constientizat ei..”, a spus Opris.

Seful Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) a participat miercuri la un seminar pe teme de securitate cibernetica, organizat de grupul UTI, alaturi, printre altii, de consilierul prezidential pe securitate Iulian Fota si de consilierul de stat al primului ministru Sorin Encutescu.

CITESTE SI: O noua MESERIE in nomenclator: specialist in SECURITATE CIBERNETICA 

“Eu, daca as avea o putere din asta perversa sau mi-ati asigura un mandat de imunitate, primul lucru – as distruge tot mediul electronic tuturor alesilor nostri. Simplu ca buna ziua. In fiecare zi il deranjezi. Si ii demonstrez cat de util este sa fii sigur”, a adaugat Opris.

Acesta a povestit ca la un sondaj in Suedia, cand oamenii au fost intrebati a cui e sarcina ca ei sa fie siguri de internet si internetul sa fie sigur, peste 90% au raspuns ca asta e problema statului. “Statul nu poate fi absolvit de problema asta. Nu poate fi absolvit de raspunderea asta”, a mai spus Opris.

CITESTE SI: Antena 3 l-a “internat” pe Marcel OPRIS la Viena, in timp ce el era bine-mersi in Parlament

Anterior, Sorin Encutescu, consilier de stat al primului-ministru, afirmase ca Romania s-a confruntat anul trecut cu 42 de milioane de incidente de securitate informatica, care au afectat 2 milioane de IP-uri, cele mai multe atacuri vizand sistemul financiar bancar si institutiile publice.

Sursa foto: realitatea.net