Directorul AGERPRES a fost audiat de Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor, dupa gafa cu brosura de la MAE

Alexandru Giboi, directorul Agerpres, a fost audiat in Parlament dupa ce ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, i-a inmanat omologului sau german o brosura realizata de agentia pe care acesta o conduce, in care a fost tiparita harta Frantei, peste care a fost pus steagul german, alaturi de harta Romaniei. 

Seful Agerpres a recunoscut ca le-a apartinut greseala tehnica si ca angajatul responsabil a fost sanctionat cu 10% din salariu, pe 3 luni. 

Marti, prima zi dupa evenimentul nefericit, am facut o sesizare la comisia de disciplina a agentiei, comisia s-a reunit miercuri la 10.00, s-a discutat situatia, si domnisoara care se ocupa de partea, de greseala respectiva a fost sanctionata, pot sa va spun si cu cat, 10%, salariul taiat pe 3 luni”, a declarat seful Agerpres. 

CITESTE SI: BRANDUSA PREDESCU, PURTATORUL DE CUVANT ALMAE, A FOST DATA AFARA DUPA GAFA CU HARTA GERMANIEI

Audierea sefului Agerpres din Parlament a avut insa loc cu scantei. Deputatul Liliana Minca, membru in Comisia de Cultura din Camera Deputatilor, i-a cerut chiar demisia lui Alexandru Giboi.

Directorul general al Agerpres, Alexandru Giboi a fost audiat in Parlament dupa ce ministrul de Externe, Bogdan Aurescu i-a inmanat omologului sau german, Frank-Walter Steinmeier, aflat in vizita oficiala in Romania, o brosura realizata de Agerpres in care a fost tiparita harta Frantei, peste care a fost pus steagul german, alaturi de harta Romaniei.

Purtatorul de cuvant a Ministerului Afacerilor Externe, Brandusa Predescu, a fost demis dupa incident.