Directorul CASEI DE SANATATE CONSTANTA, retinut de DNA, pentru MITA de peste 60.000 de euro

Directorul CASEI JUDETENE DE ASIGURARI SI SANATATE CONSTANTA, Dragos Poteleanu, a fost RETINUT de procurorii DNA pentru sase infractiune de LUARE DE MITA, informeaa un comunicat al Directiei Anticoruptie.

Potrivit procurorilor, in perioada 2012 – 2015, Poteleanu Dragos, in calitate de director general al CJAS Constanta, a pretins si primit de la reprezentantii unor entitati medicale private (denuntatori in cauza), SUMELE TOTALE de 57.000 euro, 15.500 lei si servicii medicale pentru sine si rude apropiate (intr-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la suma de circa 3.000 euro).

“Aceste foloase necuvenite au fost pretinse si primite de catre acesta, in legatura cu indeplinirea atributiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unitatile respective. In acelasi context si in aceleasi circumstante, la inceputul lunii octombrie 2015, inculpatul Poteleanu Dragos a acceptat, in baza unei intelegeri anterioare, primirea sumei de 7.000 lei de la reprezentantul unei unitati medicale”, se scrie in comunicat.

CITESTE SI: A INCEPUT SA APARA SPAGA PRIMITA DE SORIN OPRESCU

Lui Poteleanu Dragos i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand ca, la data de 04 noiembrie 2015 sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, mai transmite DNA.

Sursa foto: telegrafonline