Directorul economic al Hidro Prahova, CATALINA BOZIANU, audiata 4 ore la DNA in dosarul HERTANU. UPDATE

Directorul economic al SC Hidro Prahova, CATALINA BOZIANU, s-a prezentat marti dimineata la sediul DNA Ploiesti unde va fi audiata in calitate de martor in dosarul lui IULIAN HERTANU, cumnatul premierului VICTOR PONTA, in conditiile in care aceasta apare in interceptarile existente la dosar.

UPDATE 14:04: Directorul economic al SC Hidro Prahova, CATALINA BOZIANU, a parasit sediul DNA Ploiesti unde a fost audiata marti timp de aproximativ patru ore in dosarul lui IULIAN HERTANU, ea afirmand ca nu a fost supusa unor presiuni in derularea contractului cu SC Grossman, firma controlata de cumnatul premierului VICTOR PONTA.

Bozianu a afirmat, raspunzand unor intrebari, ca in mandatul de director economic in cadrul Hidro Prahova au fost facute plati catre Grossman, in cadrul derularii proiectului pe fonduri europene care viza modernizarea canalizarii de la Comarnic, insa acestea au fost efectuate pe baza unor situatii de lucrari intocmite de specialisti. “Plata am facut-o pe baza unor situatii de lucrari intocmite de persoane care au pregatire in acest sens. (…) in mandatul meu s-au facut plati catre Grossman. Atata timp cat am o factura la plata care are toate vizele pe ea, semnata situatia de lucrari, asumata de directorul de santier, eu nu am cum sa nu platesc acea factura decat din punct de vedere economic, adica daca nu am bani prevazuti de la Uniunea Europeana sa pot plati factura”, a declarat Bozianu.

intrebata daca a fost supusa vreunor presiuni in timpul derularii contractului de la Comarnic, Catalina Bozianu a negat, punctand ca acest contract a fost semnat pe vremea cand ea ocupa functia de viceprimar al municipiului Ploiesti.

La intrarea in sediul DNA, Bozianu a declarat, raspunzand unor intrebari, ca nu a purtat niciodata discutii cu lideri politici despre contractele Hidro Prahova, dar si ca in perioada in care au fost purtate discutiile care apar in interceptari aceasta avea postul suspendat la Hidro Prahova intrucat ocupa functia de viceprimar al municipiului Ploiesti. Totodata, Bozianu a negat ca ar fi purtat discutii cu lideri ai PNL precum Crin Antonescu si Calin Popescu-Tariceanu.

CITESTE SI: ICCJ: Directorul Hidro Prahova, ADRIAN SEMCU, va sta in AREST la DOMICILIU

In dosarul Hertanu apar interceptari ale unei convorbiri care a avut loc intre Bozianu si presedintele de atunci al PNL Prahova, Adrian Semcu, in care erau mentionate numele unor lideri nationali ai partidului, Adrian Semcu fiind si el urmarit penal in acest dosar.

La sediul DNA Ploiesti va mai fi audiat in cursul zilei de marti in calitate de suspect fostul director al Hidro Prahova, Dumitru Pantea, care este si denuntator in acest dosar.