Directorul executiv al Sky Mining a dispărut cu 35 de milioane de dolari din fondurile investitorilor

CEO-ul companiei Sky Mining, o companie de minare a crypto monedelor din Vietnam, a dispărut cu fondurile investitorilor în valoare totală de aproximativ 35 de milioane de dolari, potrivit unei știri locale.

Aproximativ 20 de investitori ai Sky Mining au raportat problema poliției locale din districtul Phú Nhuận după ce au aflat că “aproximativ 600 de dispozitive de minare au fost îndepărtate” de impostori care au pretins că sunt lucrători în întreținere. Investitorii au fost, de asemenea, alarmați când au observat că biroul central al companiei a fost închis și că branding-ul său a fost eliminat. Investitorii cred că CEO-ul companiei, Lê Minh Tâm – care fusese de negăsit timp de o săptămână – a fugit cu fondurile furate.

Le Minh Hieu, vicepreședintele companiei Sky Mining, este de aceeași părere. Într-un interviu acordat presei locale, el a spus că a fost posibil ca Tâm să fi furat dispozitivele de minare împreună cu fondurile. În timp ce își susține nevinovăția el a spus: “Consiliul de administrație a raportat acest lucru poliției și a arătat că nu suntem vinovați, a spus el. “Și noi ne numărăm printre victime.”

Lê Minh Tâm, care nu a fost în contact cu niciunul dintre colegii săi de când incidentul a fost raportat, a postat un videoclip de 44 de secunde pe site-ul companiei, unde a pretins că primește tratament medical și a promis că va restitui fondurile investitorilor.

“Veți avea banii, vă mulțumesc pentru cooperarea dvs., nu am fugit și mă voi întoarce în curând”, a spus el. Sky Mining pretinde că are mai mult de 1.000 de dispozitive care funcționează non-stop, permițând investitorilor să închirieze instalații de minare pentru a obține venituri pasive pe o perioadă.

Compania a găzduit evenimente în Hanoi și HCMC pentru a atrage investitori în care oficialii săi au susținut că a fost cea mai mare companie de minare a crypto monedelor din Vietnam.

Investitorii au fost sfătuiți să investească minimum 100-100 de dolari în fiecare platformă, care a fost păstrată într-un centru de stocare deținut de Sky Mining. Compania a promis, de asemenea, investitorilor o rentabilitate redusă a investițiilor, plus comisioane pentru invitarea noilor membri.

Exploatarea crypto monedelor a crescut în Vietnam, deoarece întreprinderile atrage investitorii cu un interes lunar atractiv, în plus față de capitalul investit. Potrivit unui raport al lui Xinhua, Vietnam a importat peste 6.300 de dispozitive de minare din ianuarie până în aprilie în 2018 și peste 9.300 în 2017.

Luna trecută, Banca Centrală a Vietnamului a fost de acord să impună restricții mai stricte asupra monedelor digitale prin suspendarea importului de dispozitive crypto.