Directorul general al COMPLEXULUI ENERGETIC HUNEDOARA, EMIL FLORUT, a fost DEMIS

Consiliul de Administratie (CA) al COMPLEXULUI ENERGETIC HUNEDOARA (CEH) l-a revocat din functie pe directorul general al companiei, EMIL FLORUT, activitatea de conducere a societatii fiind preluata de actualul director al Directiei Miniere din cadrul CEH,  VIOREL STANCU.

Presedintele CA al CEH, Aurelian Ghimpau, a declarat marti, pentru Agerpres, ca intre fostul director general si membrii Consiliului au existat mai multe neintelegeri, intre care si faptul ca acesta nu a intocmit la timp un plan propriu de management al societatii, in intervalul stabilit de 90 de zile.
‘Ne-a trimis pe 24 (decembrie, n.r.), cu o intarziere de doua zile, ca o sfidare — o consideram noi, un extras din planul de reorganizare pe care l-a produs Institutul de Studii si Proiectari Energetice (ISPE) pentru Bruxelles’, a afirmat Aurelian Ghimpau.

CITESTE SI: Complexul Energetic Hunedoara a depuse cerere pentru INTRAREA IN INSOLVENTA

Fostului director general al CEH i se mai reproseaza faptul ca nu a trimis membrilor CA raportul de activitate pe trimestrul III, ca ar fi absentat prea mult de la sediul societatii si ca ar fi avut o relatie deficitara cu sindicatele.

Noul director general al CEH, Viorel Stancu, este si directorul Diviziei Miniere din cadrul companiei. Mandatul acestuia a fost stabilit, pentru inceput, la o luna de zile.

Emil Florut a fost desemnat in functia de director general al CEH in luna septembrie 2015, in conformitate cu prevederile OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice.

Sursa foto: zhd