Directorul general al Enel, MATTEO CASSANI, s-a sinucis. Pozitia companiei

Directorul general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, MATTEO CASSANI, s-a aruncat joi, in jurul orei 12.20, de pe sediul companiei de pe bd. Ion Mihalache din Capitala.

UPDATE 15.30: Comisarul-sef al Serviciului Omoruri din cadrul Politei Capitalei a declarat ca in momentul de fata se fac cercetari. “In momentul de fata ofiterii Serviciului Omoruri din cadrul Politiei Capitalei efectueaza cercetari pentru stabilirea tuturor imprejurarilor in care cetateanul de origine italiana a decedat in fata sediului unde isi desfasura activitatea. In urma verficarilor si a cercetarilor pe care le vom efectua vom stabili care sunt imprejurarile decesului si conditiile in care acesta s-a produs. Exista si un martor ocular si alte persoane care ne pot da indicia. In momentul de fata nu pot sa va comunic mai mult date intrucat cercetarile sunt la inceput”, a spus reprezentantul Politiei Capitalei.

UPDATE 14.06: Compania Enel Romania arata intr-un comunicat de presa ca nu cunoastele circumstantele “accidentului” in care si-a pierdut viata directorul MATTEO CASSANI si precizeaza despre acesta ca era un excelent profesionist si un om respectat de toti colegii si apreciat de clienti si de intreaga comunitate de business.

“Nu cunoastem circumstantele acestui accident. O investigatie a autoritatilor este in curs de derulare”, se arata in comunicat.

Totodata, Enel Romania precizeaza ca MATTEO CASSANI a fost “un excelent profesionist, care lucra de zece ani in Romania, ocupand diverse pozitii de conducere in cadrul companiei noastre”, si “un om respectat de toti colegii si apreciat de clienti si de intreaga comunitate de business”.

Compania mai informeaza ca prioritatea sa in acest moment este sa fie alaturi de familia lui Cassani si colaboratorii sai apropiati. “Speram ca intreaga presa sa respecte intimitatea persoanei implicate si sa nu speculeze pe acest eveniment nefericit”, se mai mentioneaza in comunicat.

UPDATE 14.02: Potrivit primelor informatii, MATTEO CASSANI a venit joi dimineata la serviciu si a stat de vorba cu colegii sai carora le-a spus ca se simte rau si ca are stari de greata. Colegii l-au indrumat catre un medic, insa nu se site daca a mai ajuns la un doctor.

UPDATE 13.37: Corpul lui MATTEO CASSANI a fost ridicat de medicii legisti si va fi dus la Institutul de Medicina Legala pentru efectuarea necropsiei.

MATTEO CASSANI a cazut pe trotuarul din fata imobilului care are sase etaje. La fata locului au sosit mai multe echipaje ale Politiei. Nu se cunosc deocamdata motivele sinuciderii.

Citeste si: ENEL ar putea RENUNTA la VANZAREA subsidiarelor din Romania si Slovacia

Incidentul a fost anuntat in jurul orei 12.20, de catre un trecator care a vazut momentul in care barbatul a cazut de pe cladirea Enel.

O salvare de la Serviciul de Ambulanta Ilfov care se indrepta catre un alt caz a fost oprita de mai multe persoane la locul incidentului, a declarat managerul institutiei, Alis Grasu. Echipajul medical insa nu a mai putut face nimic pentru a-l salva pe MATTEO CASSANI.

Citeste si: Enel, care detine o treime din piata distributiei de energie din Romania, pleaca din tara noastra

Conform procedurilor, politistii si procurorii bucuresteni au deschis deja un dosar penal in acest caz pentru moarte suspecta. “Nu este exclusa nicio posibilitate: verificam daca este vorba despre sinucidere sau omor”, au explicat anchetatorii care se află la fata locului.

MATTEO CASSANI avea 42 de ani.

Politisti de la Serviciul Omoruri si criminalistii fac cercetari la fata locului si vor audia mai multe persoane in cadrul anchetei. Zona din fata cladirii Enel a fost izolata, pentru ca anchetatorii sa poata ridica probe.

MATTEO CASSANI ocupa functia de director general al Enel Energie si Enel Energie Muntenia din anul 2009. Pana atunci fusese timp de cinci ani director in cadrul Enel pentru Dezvoltarea Afacerilor in Romania. Din 2000 pana in 2004 a ocupat o functie similara la Enel Italia.

Sursa foto: energy-center.ro