Directorul general al VOLKSWAGEN, intalniri cu oficiali din SUA pe tema scandalului emisiilor poluante

Matthias Müller, directorul general al grupului auto Volkswagen, va avea intalniri cu oficiali din Statele Unite pe tema scandalului emisiilor poluante, acestea fiind primele contacte la acest nivel dupa ce compania germana a fost depistata cu un soft de manipulare a testelor pentru noxe.

Matthias Muller se va intalni saptamana viitoare cu Gina McCarthy, seful Agentiei americane pentru Protectia Mediului, a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Laura Allen, citat de site-ul agentiei Reuters.

Intrevederea va avea loc la solicitarea producatorului german de automobile, a precizat oficialul american.

CITESTE SI : VOLKSWAGEN, dat in judecata in SUA in scandalul emisiilor. Grupul auto risca daune enorme

De asemenea, seful grupului VW se va deplasa la Capitoliu, pentru discutii cu membri ai Congresului Statelor Unite.

Herbert Diess, un alt membru al conducerii grupului Volkswagen, a exprimat speranta ca “se va putea ajunge la o solutie acceptabila”.

Este vorba de contactele la cel mai inalt nivel intre grupul auto german si oficiali din Statele Unite dupa izbucnirea scandalului emisiilor poluante.

CITESTE SI: PARLAMENTUL EUROPEAN a creat o comisie de ancheta pe tema SCANDALULUI VOLKSWAGEN

Recent, Departamentul american al Justitiei a intentat o actiune judiciara contra Volkswagen, cerand daune materiale care ar putea atinge 48 de miliarde de dolari (44 miliarde euro) pentru poluarea generata prin manipularea emisiilor la 600.000 de vehicule diesel.