Directorul general BBC, amenintat cu moartea dupa concedierea vedetei de la “TOP GEAR” Jeremy Clarkson

Tony Hall, directorul general al BBC, a primit amenintari cu moartea, printr-un e-mail, dupa ce, miercuri, a anuntat ca va renunta la colaborarea cu Jeremy Clarkson, starul show-ului “Top Gear”, care a fost suspendat pe 10 martie, ca urmare a unei dispute violente cu un producator.

Radiodifuzorul public britanic (BBC) a anuntat, miercuri, ca va renunta la colaborarea cu Jeremy Clarkson, starul show-ului “Top Gear”, care a fost suspendat pe 10 martie, ca urmare a unei dispute violente a acestuia cu un producator, potrivit bbc.com.

Contractul lui Jeremy Clarkson cu BBC nu va fi reinnoit, a declarat atunci Tony Hall, directorul general al corporatiei de media britanice. Tony Hall a spus ca nu a luat cu usurinta aceasta decizie, precizand insa ca “a fost depasita o limita” si acest lucru nu poate fi “trecut cu vederea”.

CITESTE SI: SOC in TELEVIZIUNE! Un indragit prezentator va fi DAT AFARA de conducerea postului

Potrivit materialului publicat pe bbc.com, radiodifuzorul public britanic are o serie de reguli stricte privind modul in care trebuie sa se comporte angajatii sai, iar agresivitatea verbala si violenta fizica nu este permisa pentru niciunul dintre membrii staff-ului sau.

In acelasi material se mai spune ca Jeremy Clarkson este unul dintre starurile BBC foarte apreciate de telespectatori, iar corporatia chiar nu a dorit sa renunte la colaborarea cu acesta, insa Clarkson primise deja – inainte de altercatia cu producatorul Oisin Tymon, care a dus la suspendarea sa – un avertisment final privind comportamentul sau.

Dupa anuntarea acestei decizii, Tony Hall a primit un e-mail in care era amenintat cu moartea, iar, in prezent, politia metropolitana din Londra face investigatii in legatura cu aceasta situatie.

De asemenea, agenti de paza sunt prezenti 24 de ore din 24 la locuinta lui Hall si a sotiei sale, din Oxfordshire, pentru a le oferi protectie.

“Nu dorim sa comentam despre problemele de securitate“, a declarat un purtator de cuvant al BBC.

In schimb, un purtator de cuvant al politiei a precizat ca autoritatile din Westminster investigheaza un caz de amenintare cu moartea, care le-a fost adus la cunostinta miercuri, 25 martie.

Cercetarile continua. Nicio arestare nu a fost facuta”, a mai spus acesta.

Peste un milion de persoane au semnat o petitie prin care se cere ca Jeremy Clarkson sa fie readus in show-ul “Top Gear”.

Sursa foto www.theguardian.com