Directorul General Mastercard lansează un atac dur la adresa crypto monedelor

Ajaypal Banga, directorul executiv al Mastercard, a criticat, din nou, crypto monedele în cadrul conferinței “New India Lecture”, informează The Times of India. Banga a descris crypto monedele drept o valută anonimă, deoarece prețurile lor pot fluctua “sălbatic” și astfel nu merită să fie considerate un mijloc de schimb.

Vorbind la o serie de conferințe găzduite de Consulatul indian, în parteneriat cu Forumul de parteneriat strategic SUA-India (USISPF), CEO-ul născut în India și președintele gigantului multinațional de servicii financiare Mastercard a declarat următoarele: “Cred că monedele crypto sunt un gunoi …. Ideea unei monede anonime produsă de oamenii care trebuie să mintă, a cărei valoare poate fluctua sălbatic – pentru mine este clar că nu merită să fie luate în considerare ca mijloc de schimb “.

Aceasta nu este prima dată când Ajaypal Banga se referă la crypto monede ca “junk”, deoarece el a făcut deja aceeași evaluare în luna octombrie a anului trecut, lovind toate monedele digitale care nu sunt “mandatate de guvern”.

Continuând pe tema anonimatului, Banga sa referit la recenta acuzație a Departamentului de Justiție al Statelor Unite (DOJ) din partea a 12 oficialități ruse pentru presupusul folosire a crypto monedelor precum Bitcoin (BTC) pentru a finanța “interferențele” în alegerile prezidențiale din Rusia din 2016. Potrivit CEO-ului Mastercard, ofițerii de informații ruși au ales Bitcoin din cauza anonimatului pe care îl oferă: “De ce societatea civilă ar vrea să pună un șarpe în curtea din spate și crede că, într-un fel, șarpele va mușca doar pe vecinul meu, eu unul nu înțeleg”.

Citește și: BANCA CENTRALĂ DIN INDIA CERE CURȚII SUPREME URGENTAREA REGLEMENTĂRII CRYPTO MONEDELOR

Potrivit The Times din India, Banga a apărut, de asemenea, îngrijorat de statistica că 95% dintre toate tranzacțiile ilegale de pe piața dark web sunt efectuate cu utilizarea crypto monedelor. Deși aproape 44% dintre toate tranzacțiile Bitcoin sunt asociate cu activități ilegale, “marea majoritate” a achizițiilor ilicite se face încă cu instrumentele mai tradiționale, cum ar fi numerarul, potrivit Cointelegraph.

În pofida poziției negative a CEO-ului Mastercard față de crypto monede, compania pare interesată de blockchain,  și a obținut un număr de brevete în ultimul an care utilizează această tehnologie pentru plăți. În luna mai a acestui an, Mastercard a raportat o scădere a creșterii trimestriale datorată scăderii numărului de persoane care utilizează cardurile sale pentru a cumpăra crypto monede.