DIRECTORUL HEXI PHARMA, FLORI DINU, suspect si acuzat de DELAPIDARE. UPDATE

Directorul general al HEXI PHARMA, FLORI DINU, a fost citat de procurorii anticoruptie si este audiata joi dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in SCANDALUL DEZINFECTANTILOR DILUATI, informeaza televiziunile de stiri.

UPDATE 14.00: FLORI DINU are calitatea de suspect si este acuzata de DELAPIDARE, a declarat avocatul directorului de la HEXI PHARMA la finele audierilor de la DNA.

STIRE INIITIALA

Prima ancheta legata de HEXI PHARMA a fost initiata de Parchetul General, iar FLORI DINU este in arest la domiciliu in acest dosar, pentru 128 de capete de acuzare. Practic, daca DNA ar initia un dosar de coruptie in cazul HEXI PHARMA, acesta ar fi al doilea dosar in centrul careia s-ar afla aceasta firma.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 au decis, in 28 mai, ca FLORI DINU, directorul general al Hexi Pharma, sa fie cercetata in arest la domiciliu, dupa ce fusese retinuta cu o zi inainte de procurorii Parchetului General, fiind acuzata de 99 de infractiuni de inselaciune in forma continuata, 29 de infractiuni de inselaciune si participatie improprie la zadarnicirea combaterii bolilor.

In motivarea sentintei de arest la domiciliu, judecatorii arata ca FLORI DINU a participat la “instigarea lui DAN CONDREA” si cunoscand ca produsele comercializate nu sunt conforme, “a promovat produsele si a intermediat activitatea de negociere si incheiere de contracte de furnizare”.

FLORI DINU a coordonat intreg personalul care a promovat produsele si a intermediat activitatea de negociere si incheiere de contracte de furnizare, inducand in eroare reprezentantii unitatilor medicale care au achizitionat produsele”, se arata in motivarea judecatorilor. Prejudiciul produs in patrimoniul persoanelor vatamate depaseste 28 de milioane de lei, arata un comunicat al Parchetului General. HEXI PHARMA ar fi livrat mai multor unitati sanitare produse constatate ca fiind neconforme in intervalul iunie 2012 – aprilie 2016.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: facebook