Inca un OM DE AFACERI, audiat in dosarul cumnatului lui VICTOR PONTA

DIRECTORUL Hidro Prahova, DUMITRU PANTEA, este AUDIAT, joi, la sediul DNA Ploiesti in dosarul in care sunt urmariti penal cumnatul premierului VICTOR PONTA, IULIAN HERTANU, dar si deputatii SEBASTIAN GHITA si VLAD COSMA si presedintele Consiliului Judetean Prahova, MIRCEA COSMA.

UPDATE 14.30: La DNA Ploiesti a fost adus joi la pranz pentru audieri si ILIE DRAGAN FLORIN, reprezentantul cetateanului german care detine 40 la suta din actiunile firmei SC Grossman Engineering Group SRL.

UPDATE 14.21: LIVIU MUNTEANU a declarat, joi, la iesirea de la audieri, ca a demisionat de la SC Grossman Engineering Group SRL pentru ca nu stapanea bine postul de administrator pe care il ocupa.

”Am plecat pentru ca nu m-am considerat prezent intr-o chestiune pe care n-o stapaneam bine. Nu am avut niciodata acces la bani, n-am facut nicio plata. Implicarea mea a fost doar la nivel de executie. Am ajuns adminsitrator datorita relatiei de prietenie pe care o am cu domnul Hertanu. Noi am copilarit in acelasi cartier”, a precizat Munteanu.

“Nu ii cunosc pe oamenii poltici din acest dosar. Lucrarile au fost intarziate pentru ca acest contract este foarte dificil la nivel de executie”, a mai spus LIVIU MUNTEANU.

La randul sau, avocatul lui LIVIU MUNTEANU a declarat la iesirea de la DNA ca clientul lui nu a recunoscut niciuna din acuzatiile aduse.

”Nu exista nicio proba in acest sens. Nu are ce regreta pentru ca nu este vinovat”, a spus avocatul lui LIVIU MUNTEANU.

Pantea a declarat ca a fost chemat “telefonic” la DNA pentru a fi audiat in calitate de martor. “Nu am fost citat. Am fost chemat telefonic. Voi fi audiat in calitate de martor. Nu stiu daca vor mai fi si alti angajati ai Hidro Prahova”, a spus Pantea, citat de Agerpres.

Citeste si: IULIAN HERTANU, cumnatul lui VICTOR PONTA, a fost ARESTAT PREVENTIV

Procurorii il audiaza, joi, si pe omul de afaceri LIVIU MUNTEANU, administrator al Grossman Engineering Group SRL incepand cu data de 25 aprilie 2014, care si-ar fi recunoscut faptele in timpul audierilor initiale.

Citeste si: REFERAT DNA: IULIAN HERTANU si ceilalti inculpati in dosar au actionat CONCERTAT pentru FRAUDAREA FONDURILOR EUROPENE

SC Hidro Prahova, societate la care actionar principal este Consiliul Judetean Prahova, deruleaza proiectul finantat din fonduri europene “Reabilitarea si modernizarea sistemelor de apa si canalizare in judetul Prahova”, care vizeaza zeci de localitati din judet, inclusiv orase, intre care si Comarnic.

Sursa foto: emaramures.ro