DIRECTORUL ICR Paris, REVOCAT din functie

Presedintele Institutului Cultural Roman, Lilian Zamfiroiu, a propus marti declansarea procedurii de REVOCARE din functia de director al ICR de la Paris a lui Yvette Seraphina Ivona Fulicea, potrivit unui comunicat de presa al institutiei.

“Institutul Cultural Roman a luat act de concluziile discutiei pe acest subiect din cadrul Biroului Permanent al Senatului Romaniei de luni, 9 februarie a.c., cat si de propunerile Comisiei de Politica Externa a Senatului de marti, 10 februarie a.c. In urma dialogului purtat cu presedintele Senatului Romaniei, domnul Calin Popescu-Tariceanu, presedintele Institutului Cultural Roman, domnul Lilian Zamfiroiu, in conformitate cu Art. 18, aliniat (3) din Legea nr. 356/2003 privind infiintarea, organizarea si functionarea Institutului Cultural Roman, republicata, a propus marti, 10 februarie a.c., declansarea procedurii de revocare din functia de director al Institutului Cultural Roman de la Paris a doamnei Yvette Seraphina Ivona Fulicea”, se spune in comunicat.

Citeste si: DIPLOMATUL responsabil de SCANDALUL INVITATIILOR de la Paris, pus pe LIBER

Ministrul Afacerilor Externe, BOGDAN AURESCU, a dispus de urgenta, in urma finalizarii cercetarilor interne, incheierea misiunii permanente la Ambasada Romaniei din Franta a diplomatei responsabile de incidentul de la Paris, precum si incetarea detasarii si a raporturilor de munca ale acesteia cu Ministerul Afacerilor Externe.

Citeste si: SCANDAL CU INVITATII LA ICR PARIS. REACTII dure din DIASPORA

Scriitorul Radu Portocala, unul dintre invitatii la intalnirea comunitatii romanesti cu presedintele KLAUS IOHANNIS, care a avut loc marti seara, la Paris, a primit o invitatie de la ICR Paris care avea atasat si un document de uz intern ce continea etichetari precum “indezirabil” sau “scarbos” la adresa unor persoane.

Sursa foto: adevarul.ro