Directorul Muzeului National de Arta Contemporana a decedat

Mihai Oroveanu, directorul Muzeului National de Arta Contemporana (MNAC), a decedat in aceasta dimineata. Acesta se afla internat intr-un spital din Capitala, dupa ce, luni, suferise un atac cardiac. Istoricul de arta si curatorul Mihai Oroveanu, directorul MNAC, a decedat, sambata, la varsta de 66 de ani, au declarat pentru Mediafax apropiati ai acestuia.

Mihai Oroveanu, nascut pe 20 septembrie 1946, la Bucuresti, a fost unul dintre cei mai cunoscuti si longevivi directori ai unei institutii muzeale din Romania. Istoric de arta, fotograf, curator si colectionar de arta, Mihai Oroveanu a fost si un bun cunoscator al artei internationale actuale.

Mihai Oroveanu a studiat istoria artei la Institutul de Arte Plastice din Bucuresti. Curator de expozitii la Oficiul National pentru Documentare si Expozitii de Arta (1970 – 1980), ulterior fotograf profesionist, Mihai Oroveanu a avut contributii in mod constant in revistele Arta si Secolul XX.

In 1990, Mihai Oroveanu a devenit director general al Oficiului National pentru Documentare si Expozitii de Arta. Incepand din anul 2001, Mihai Oroveanu a fost director general al Muzeului National de Arta Contemporana din Bucuresti.

Sursa foto: bumbutz.ro