DIRECTORUL ONB, cercetat in LIBERTATE

Magistratii de la Judecatoria Sectorului 1 au respins propunerea procurorilor de arestare preventiva a directorului general al Operei Nationale din Bucuresti (ONB), IOAN RAZVAN DINCA, urmand ca acesta sa fie cercetat sub control judiciar pe o durata de 60 de zile.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, IOAN RAZVAN DINCA are mai multe interdictii, printre care sa nu se deplaseze la ONB si sa nu-si exercite functia.

Decizia instantei nu este definitiva.

IOAN RAZVAN DINCA a fost retinut marti de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 pentru abuz in serviciu, fals in declaratii si conflict de interese.

In acelasi dosar au fost pusi sub acuzare alti patru functionari de la Opera Nationala Bucuresti: Alina Ofelia Moldovan — director general adjunct, Georgeta Petrescu — director economic, Madalina Gabriela Iacob — sef birou achizitii publice, Sebastian Eduard Grigore — coordonator echipa tehnica si administrativa.

De asemenea, un administrator al unei societati comerciale avand ca obiect de activitate prestare de servicii de paza, Mircea Dan, este acuzat de savarsirea infractiunii de desfasurare de activitati de paza sau protectie, de proiectare, producere, instalare si intretinere a sistemelor de alarma impotriva efractiei sau a componentelor acestora fara atestat sau fara licenta de functionare prevazuta de lege.

Citeste si: Alti doi DIRECTORI de la OPERA NATIONALA, urmariti PENAL

Procurorii sustin ca IOAN RAZVAN DINCA, in calitate de functionar — director general al Teatrului National de Opereta (TNO), iar ulterior al Operei Nationale din Bucuresti (ONB), ordonator tertiar de credite, cu intentie, nu si-a indeplinit atributiile de serviciu, constand in aceea ca: in perioada februarie 2008 — 3.02.2011, in calitate de director general al TNO, nu a urmarit realizarea veniturilor datorate TNO de catre locatarul SC B.P. SRL, cauzand astfel un prejudiciu de peste 320.000 lei; in perioada februarie 04.10.2013 — 1.04.2014, in calitate de director general al ONB, a efectuat plati nelegale, nejustificate catre prestatorul SC H.F.M.S. SRL, cauzand un prejudiciu de peste 150.000 lei; in perioada februarie 12.03.2012 — 19.12.2012, in calitate de director general al TNO, a efectuat plati nelegale, nejustificate catre prestatorul SC S.P.C.. SRL, cauzand un prejudiciu de peste 130.000 lei.

De asemenea, la data de 27.09.2012, in calitate de director general al TNO, impreuna cu alti doi functionari ai aceleiasi institutii, au efectuat plati nelegale catre beneficiarul SC B.C. SRL, cauzand un prejudiciu de peste 44.000 lei; in perioada 18.03.2013 — 31.12.2014, in calitate de director general al ONB, IOAN RAZVAN DINCA a procedat la incheierea unor conventii civile nelegale, cauzandu-se un prejudiciu de peste 43.000 lei; iar la data de 27.09.2012, in calitate de director general al TNO, impreuna cu alti doi functionari, au efectuat plati nelegale catre beneficiarul SC G.G.A.C. SRL, cauzand un prejudiciu de peste 5.800 lei.

Citeste si: Directorul OPEREI ROMANE, RAZVAN IOAN DINCA, a fost RETINUT pentru ABUZ in SERVICIU

IOAN RAZVAN DINCA mai este acuzat ca, in calitate de director general al Teatrului National de Opereta, iar ulterior al Operei Nationale din Bucuresti, a omis, cu intentie, sa inscrie in declaratia de interese din anul 2013 calitatile de unic asociat si administrator al unei societati comerciale.

Totodata, el a omis, cu intentie, sa inscrie in declaratiile de avere din anii 2011, 2012, 2013 si 2015 calitatea sa de proprietar al unui imobil, respectiv cea de titular al unui credit bancar; si a inscris, in mod necorespunzator adevarului, date privind valoarea unor credite bancare contractate.

Sursa foto: jurnalul.ro