Directorul RA-APPS, GABRIEL SURDU, avea un aparat care BRUIA interceptarile DNA

Tribunalul Bucuresti urmeaza sa se pronunte joi asupra cererii DNA privind ARESTAREA PREVENTIVA a lui GABRIEL SURDU, director al Regiei Autonome – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, retinut pentru CUMPARARE de INFLUENTA.

DNA a solicitat ARESTAREA PREVENTIVA a directorului general al RA-APPS, GABRIEL SURDU,  pentru ca acesta reprezinta un pericol pentru alterarea anchetei, fiind specialist in a ”anihila” probe. In acest sens, in referat se arata ca in biroul directorului RA-APPS, s-au gasit doua dispozitive GENERATOARE de BRUIAJ, pentru a-si proteja discutiile ambientale si cele telefonice, de eventuale monitorizari ale DNA si SRI, potrivitromanialibera.ro.

CITESTE SI: DIRECTORUL RA-APPS, GABRIEL SURDU, afla daca va ARESTAT PREVENTIV 

De asemenea, au fost descoperite noua telefoane mobile in biroul sau de la RA-APPS, iar in masina sa, alte trei telefoane mobile si un dispozitiv special, cu inscriptia ”GSM BOX PROTECTION AGAINST SPY-PHONES”.

”Din datele existente, rezulta ca acest dispozitiv a fost conceput pentru a detecta si indica activarea ilegala a unui telefon mobil. Mai mult, fata de aceasta functie principala, acest dispozitiv creeaza interferente in zona inconjuratoare a microfonului telefonului, generand ”un zgomot alb”, care suprima microfonul in telefon, facandu-l inutil”, conform referatului prin care se cere ARESTAREA PREVENTIVA a lui GABRIEL SURDU.

CITESTE SI: PERCHEZITII LA RA-APPS. DIRECTORUL GABRIEL SURDU, RETINUT de DNA. UPDATE 

In limbaj comun, inseamna ca acest dispozitiv impiedica interceptarea prin telefon, deoarece se stie ca discutiile unei persoane pot fi interceptate prin telefon de serviciile secrete.

Sursa foto: ADEVARUL.RO