DIRECTORUL RA-APPS, GABRIEL SURDU, eliberat din AREST si plasat sub CONTROL JUDICIAR

Directorul suspendat al RA-APPS, GABRIEL SURDU, a fost eliberat din AREST PREVENTIV, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti (CAB), care a dispus cercetarea acestuia sub CONTROL JUDICIAR, in dosarul in care este acuzat ca i-a cerut sefului CJ Buzau sa faciliteze firmei sale obtinerea unui contract.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au admis contestatia formulata de GABRIEL SURDU, dupa ce Tribunalul Bucuresti dispusese, in 5 iunie, ca directorul suspendat al Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) sa fie cercetat in continuare in AREST PREVENTIV, pentru inca 30 de zile.

CITESTE SI: GABRIEL SURDU, SUSPENDAT din functia de director general al RA-APPS 

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva, astfel ca GABRIEL SURDU a fost eliberat din ARESTUL Politiei Capitalei, unde era incarcerat din 12 mai. GABRIEL SURDU, aflat la conducerea RA-APPS din aprilie 2007, a fost SUSPENDAT din functie in 13 mai, dupa ARESTAREA SA PREVENTIVA.

Procurorii DNA au facut, in 29 aprilie, patru perchezitii in Bucuresti si Prahova, la sediul RA-APPS, la o firma si la locuintele unor persoane suspectate de fapte de coruptie care ar fi fost comise in perioada 2013-2014. In aceeasi zi, GABRIEL SURDU a fost retinut, insa Tribunalul Bucuresti a dispus cercetarea acestuia sub control judiciar, ulterior fiind arestat preventiv, in urma deciziei luate de Curtea de Apel Bucuresti, la judecarea contestatiei procurorilor.

CITESTE SI: Directorul RA-APPS, GABRIEL SURDU, ARESTAT preventiv 

GEORGIAN GABRIEL SURDU este suspectat ca, in vara anului 2013, i-ar fi cerut presedintelui Consiliului Judetean Buzau, Cristinel Bigiu, in prezent suspendat din functie, sa-i faciliteze obtinerea unor contracte de lucrari in judetul Buzau pentru SC Construct CO Group SRL, firma pe care o conducea printr-un intermediar.

Sursa foto: jurnalul.ro