DIRECTORUL RADET il critica dur pe fostul ministru al ENERGIEI, ANDREI GEREA: Singura legatura cu energia a fost cand aprindea becul

GABRIEL DUMITRASCU a lansat, vineri, o serie de atacuri dure la adresa ministrului Energiei, ANDREI GEREA, care, in opinia directorului RADET a avut o comunicare mincinoasa si politizata.

”Am constatat ca domnul ANDREI GEREA a avut o comunicare tendentioasa, mincinoasa, politizata si neprofesionala. In aceeasi saptamana, ELCEN propusese, cu girul ministrului, RADET-ului si Primariei, un protocol de reesalonare a datoriilor RADET catre ELCEN pe o perioada de zece ani.  Este interesant ca nici cel mai veros camatar nu ar fi propus ce a girat ministrul, o dobanda penalizatoare de 0,05% pe zi la sumele scadente pe zece ani duce la o dobanda anuala de peste 18%. Spuneti-mi daca stiti vreo banca care ia dombanda de 18%. Asta peste dobanda penalizatoare prinsa in acel cuantum de 3,4 miliarde pretins de ELCEN. Ce dovada mai buna de lipsa de profesionalism ar putea da domnul ANDREI GEREA decat girarea acestui document?”, a declarat directorul RADET, GABRIEL DUMITRASCU.

CITESTE SI: RADET VA OPRI CALDURA SI APA CALDA IN BUCURESTI. REACTIE ELCEN. UPDATE

”Domnul ANDREI GEREA nu intelege multe. Nici nu are cum sa inteleaga ca n-a avut legatura cu energia decat in calitatea de consumator. Probabil, in viata dansului a aprins ca noi toti becul sau a aprins aragazul. Cred ca alta tangenta n-a avut cu energia. (…) Domnul ANDREI GEREA nu si-a pus niciodata problema rezolvarii sistemului de termoficare in Romania”, a mai spus GABRIEL DUMTRASCU.

”Subsectorul productiei de caldura este cel mai arhaic din intreg sistemul electorenergetic national. Este sistemul cel mai nereformat. In mandatul lui ANDREI GEREA au aparut tot felul de ingerinte in activitatea societatilor comerciale. Cand vii si spui ca daca RADET-ul ar fi fost la el, i-ar fi demis pe directori, inseamna ca habar n-are de principiul unei bune guvernante corporative. (…) Bugetul este aprobat inca din februarie, ulterior a fost revizuit si redepus la Primaria Capitalei, in aprilie. Am cerut fostului primar al Capitalei sa aprobam bugetul”, a mai spus GABRIEL DUMITRASCU.

Sursa foto: realtatea