DIRECTORUL RATB, DEMIS pentru proasta administrare a regiei (surse)

Consiliul de Administratie al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) a decis, miercuri seara, DEMITEREA LUI VICENTIU ANTONESCU din functia de DIRECTOR GENERAL pentru proasta administrare a regiei. In locul sau a fost numit interimar RADU ORZATA, fost presedinte PPDD Bucuresti, informeaza surse Realitatea TV.

Urmeaza sa fie ales un nou Consiliu de Administratie al Regiei si sa se organizeze concurs pentru POSTUL DE DIRECTOR GENERAL, insa nu a fost avansat un termen, in mod oficial, potrivit aceleiasi surse. Demiterea lui Vicentiu Antonescu ar fi survenit dupa ce ANAF a pus POPRIRE PE CONTURILE RATB, pentru o datorie de aproape 300 de milioane de lei la bugetul de stat.

CITESTE SI: RATB ANUNTA CA TRANSPORTUL PUBLIC NU VA FI AFECTAT, DUPA CE ANAF A INSTITUIT PROPRIRI PE CONTURILE SALE

In plus, ANPC a amendat RATB cu 150.000 de lei, pentru CONDITIILE DE TRANSPORT IMPROPRII, incluzand vehicule deteriorate, neigienice, lipsa masurilor de siguranta si a aerului conditionat, potrivit Mediafax.

In urma controlului tematic pentru verificarea conditiilor de transport public, demarat pe 17 iulie, au fost verificate autobuze, troleibuze si tramvaie la plecarea in curse a acestora din sase depouri din Capitala.

In replica, reprezentantii RATB au precizat, intr-un comunicat, la acel moment, ca regia a achizitionat materialele necesare pentru curatenie si ca, in cel mai scurt timp, problemele constatate vor fi remediate. Insa, dupa o luna, CONDITIILE DE TRANSPORT SUNT ACELEASI.

CITESTE SI: RATB VREA SA MAJOREZE PRETUL BILETELOR, IN CIUDA CONDITIILOR PRECARE OFERITE CALATORULUI

In schimb, calatoriile cu autobuzul si tramvaiul in Bucuresti s-ar putea SCUMPI, din septembrie. Regia de Transport Public a cerut, pe 11 august, o MAJORARE A TARIFELOR cu aproape 40%, dupa ce a fost sanctionata de protectia consumatorilor pentru ca punea viata pasagerilor in pericol. Gaurile financiare, aparute din cauza proastei administrari, ar putea fi acoperite acum din banii calatorilor.

Mai exact, pretul unei calatorii ar urma sa creasca de la un leu si 30 de bani pana la aproximativ 2 lei, din luna septembrie, iar tariful pentru abonamentul lunar pe toate liniile ar ajunge la 70 de lei, de la 50 de lei.

Pentru aplicarea noilor preturi nu mai e nevoie decat de acceptul consilierilor generali din cadrul Primariei Capitalei. Deocamdata, cei mai multi afirma ca nu vor fi de acord cu majorarea tarifelor.

Sursa foto: promptmedia