DIRECTORUL RATB, RADU ORZATA, confunda Regia cu propria taraba

In cadrul RATB au inceput sa circule diverse informatii potrivit carora 4.300 de angajati vor pleca acasa, sustin liderii sindicali din cadrul regiei. „Aceste informatii au fost alimentate de declaratiile directorului interimar al RATB, RADU ORZATA, care a facut urmatoarele declaratii in presa: <Inchidem pravalia, in cazul asta. Nu putem functiona cu 380 de milioane – exclus!>.

Fata de aceasta situatie am solicitat intalniri de urgenta atat cu directorul interimar al RATB, RADU ORZATA, dar si cu primarul general, domnul Razvan Sava”, au explicat liderii sindicali pentru jurnalistii de la Cetateanul. Acestia au explicat faptul ca doresc sa clarifice, inainte de a declansa masurile de protest, din care enumeram:

1.Daca vina este a Primariei, intentionam sa protestam, vineri 25.03.2016, in timpul sedintei CGMB, in fata Primariei Capitalei.

2.Daca vina apartine managementului neperformant si ilegal al RATB, afirmam aceasta deorece Consiliul de administratie al RATB nu s-a numit cu respectarea legii din cauza ca nu au fost respectate prevederile art.5 din OUG 109/2011, referitoare la modalitatea selectiei (evaluarii) persoanelor propuse a face parte din Consiliile de Adminstratie. Potrivit Ordonantei de urgenta nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, selectia membrilor Consiliilor de Administratie se face pe baza unui concurs, organizam protestul cu nr 18, in data de 01.04.2016, intre orele 11:30 si 14:30 in localitatea Bucuresti, la sediul RATB dinB-dul Dinicu Golescu nr.1, Sector 1, Bucuresti.

Sindicalistii: Abuzurile, coruptia si MAFIA care sufoca RATB

„Bataia de joc afisata si intretinuta prin declaratiile iresponsabile ale directorului general interimar al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), UNPR-istul RADU ORZATA (fost PPDD-ist), actualmente candidat la functia de primar al Sectorului 4. Radu Orzata foloseste in mod nepermis si abuziv functia detinuta la RATB si transforma regia in <poligon de trageri politice> si salariatii in ,<tinte vii>. Acesta intentioneaza sa micsoreze parcul auto circulant de la 01.04.2016 cu procente cuprinse intre 17% si 34%. Aceasta micsorare a parcului auto va creste timpul de asteptare a mijloacelor de transport in statie la peste 20 de minute pentru calatori. Coincidenta sau nu, aceste diminuari de parc se vor face in sectoarele 4 si 6″, au mai spus liderii angajatiilor din RATB.

Acestia sustin ca toate neregulile se produc in timp ce sefii incompetenti si numiti politici primesc salarii si bonusuri nesimtite. Au la dispozitie un fond de 5% din fondul de salarii, de unde isi acorda prime cu viza sindicatului reprezentativ. Aceste prime se acorda suplimentar fata de indemnizatiile de conducere, care sunt de la 17% pana la 34% din salariu.

Sursa text: Cetateanul