Directorul Salii Polivalente din Bucuresti, OCTAVIAN BITU, retinut pentru LUARE de MITA

OCTAVIAN BITU, directorul Salii Polivalente din Bucuresti, a fost retinut, miercuri seara, de procurorii DNA, fiind acuzat ca a cerut 10.000 de euro si cedarea unei constructii in valoare de 180.000 de euro de la un denuntator pentru a stinge un litigiu si a prelungi un contract de inchiriere.

Potrivit site-ului PSD sector 4, Octavian Bitu ar detine functia de vicepresedinte al acestei filiale, condusa de Nicolae Banicioiu.

Potrivit procurorilor, in perioada aprilie – august 2015, Octavian Bitu a pretins de la un om de afaceri, denuntator, 10.000 euro si foloase materiale constand in cedarea constructiei detinute de firma denuntatorului catre o firma la care asociat, cu o cota de 50%, sa fie o persoana apropiata lui Bitu Octavian, in vederea valorificarii constructiei in activitati comerciale. 

Despre valoarea constructiei, din care Bitu Octavian a solicitat practic jumatate pentru derularea de activitati comerciale, denuntatorul a afirmat ca este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. 

In schimbul banilor si foloaselor materiale pretinse, Bitu Octavian l-a asigurat pe denuntator ca va stinge procesul civil aflat in derulare intre CSN Sala Polivalenta si firma denuntatorului si va prelungi contractul de inchiriere a terenurilor pe care se afla constructia firmei. 

Bitu Octavian s-a angajat ca, la viitoarea licitatie pentru inchirierea terenurilor, castigatoarea sa fie o firma la care denuntatorul si un apropiat al lui Bitu Octavian sa fie asociati.

Pe terenurile pe care le inchiriase de la Complexului Sportiv National – Sala Polivalenta, firma denuntatorului construise o cladire pentru care, in cursul anului 2013, avea un contract de inchiriere cu un restaurant.

In aceste conditii, in luna aprilie 2013, Bitu Octavian a amenintat o denuntatoare ca ii vor fi reziliate contractele de inchiriere pentru terenuri, daca nu va renunta la contractul de inchiriere a constructiei, astfel incat constructia sa fie inchiriata unei firme indicate de inculpat. In saptamana ulterioara primei amenintari si in luna mai 2013, Bitu Octavian a reiterat amenintarile si a instiintat-o pe denuntatoare ca, daca nu este de acord cu propunerile lui de renuntare la chiriasul de atunci al cladirii si pentru atribuirea acesteia unei firme desemnate el, va determina rezilierea contractului de inchiriere a terenurilor pe care a fost construita cladirea.

La data de 1 septembrie 2015, procurorii anticoruptie au procedat la constatarea infractiunii flagrante, in momentul in care Bitu Octavian a primit de la denuntator suma de 10.000 lei.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

Sursa foto cotidianul