Directorul SALII POLIVALENTE, OCTAVIAN BITU, a fost condamnat la trei ani de INCHISOARE

Directorul SALII POLIVALENTE, OCTAVIAN BITU, acuzat de FAPTE de CORUPTIE, a fost CONDAMNAT  de Tribunalul Bucuresti  la trei ani de INCHISOARE cu EXECUTARE, decizia nefiind definitiva. Sentinta in cazul directorului SALII POLIVALENTE a fost data luni si poate fi contestata.

OCTAVIAN BITU a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pe 23 septembrie cu propunerea instantei de arestare preventiva in timpul judecarii.

Potrivit rechizitoriului, OCTAVIAN BITU a pretins de la un om de afaceri, denuntator in cauza, suma de 10.000 euro si cedarea unei constructii detinute de firma acestuia catre o societate la care este asociat, in vederea valorificarii in activitati comerciale.

CITESTE SI: DNA: DIRECTORUL SALII POLIVALENTE, FINUL LUI BANICIOIU, A FOST TRIMIS IN JUDECATA

“Despre valoarea constructiei, din care inculpatul OCTAVIAN BITU a solicitat practic jumatate in scopul derularii de activitati comerciale, denuntatorul a afirmat ca este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. In schimbul banilor si foloaselor materiale pretinse, inculpatul OCTAVIAN BITU l-a asigurat pe denuntator ca va stinge procesul civil aflat in derulare intre CSN Sala Polivalenta si firma acestuia din urma si va prelungi contractul de inchiriere a terenurilor pe care se afla constructia respectiva”, au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.

OCTAVIAN BITU i-ar mai fi promis omului de afaceri ca in schimbul banilor si al foloaselor cerute, ca firma la care denuntatorul si un apropiat al lui OCTAVIAN BITU sunt asociati va fi cea castigatoare in urma unei licitatii.

“Pe terenurile pe care le inchiriase de la Complexul Sportiv National – Sala Polivalenta, firma denuntatorului construise o cladire pentru care, in cursul anului 2013, avea un contract de inchiriere cu un restaurant”, potrivit procurorilor.

Sursa foto: realitatea