Directorul Spitalului Judetean Constanta, DANUT CAPATANA, retinut pentru LUARE de MITA

Directorul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, medicul DANUT CAPATANA, a fost ridicat miercuri de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) – Serviciul teritorial Constanta, dupa ce a fost prins in flagrant luand MITA, informeaza jurnalistii de la Ziua de Constanta. 

DNA a emis o ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele sau. DANUT CAPATANA a fost trimis in judecata de DNA, in anul 2014, intr-un alt dosar, care viza atribuirea unui contract de concesiune a serviciului de productie, distributie si monitorizare oxigen medicinal la Spitalul Judetean Constanta. DANUT CAPATANA a fost numit manager al spitalului de ministrul Ion Bazac (PSD) si mentinut in functie de Nicusor Constantinescu (PSD), fostul presedinte al CJ Constanta, trimis in judecata de procurorii DNA in mai multe dosare pentru fapte de coruptie.

CITESTE SI: PRESEDINTELE CAMEREI DE COMERT BUCURESTI, SORIN PETRE DIMITRIU, URMARIT PENAL.UPDATE

In noiembrie 2014, DANUT CAPATANA a fost trimis in judecata de DNA intr-un alt dosar, in care era acuzat de abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie, cu consecinte deosebit de grave, alaturi de alti colaboratori, in legatura cu atribuirea unui contract de concesiune a serviciului de productie, distributie si monitorizare oxigen medicinal la Spitalul Judetean Constanta.

In dosarul din anul 2014, procurorii DNA il acuzau pe DANUT CAPATANA ca, in calitate de manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, “atat in etapa prealabila demararii procedurii de atribuire prin dialog competitiv a contractului de concesiune a serviciului de productie, distributie si monitorizare oxigen medicinal, cat si pe parcursul derularii acestei proceduri, in perioada 20 octombrie – 30 noiembrie 2010, a incalcat in mod repetat si deliberat dispozitiile legale in materia achizitiilor publice si atributiile de serviciu specifice”.  Dosarul din 2014 in care este acuzat DANUT CAPATANA a avut, pana acum, 19 termene de judecata, potrivit presei locale.

DANUT CAPATANA a fost numit manager al Spitalului Judetean din Constanta de ministrul Ion Bazac (PSD) si mentinut in functie de Nicusor Constantinescu (PSD), fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, trimis in judecata de procurorii DNA in mai multe dosare pentru fapte de coruptie. Nicusor Constantinescu are si o condamnare la 3 ani si jumatate de inchisoare intr-un dosar privind subfinantarea Centrului Militar Zonal, insa decizia instantei nu este definitiva.

Sursa text si foto: ziua de constanta