Directorul SRI: Daca vor mai aparea cazuri de extremism etnic, vom proceda la fel

Daca vor mai aparea cazuri de extremism etnic, vom proceda la fel si anume vom interzice intrarea pe teritoriul Romaniei a unor persoane care ar putea incalca ordinea constitutionala a tari, iar aceasta chestiune nu este negociabila, a declarat, duminica, directorul SRI, George Maior, citat de Agerpres.

“Ordinea constitutionala este aplicarea Constitutiei in ceea ce reprezinta viata sociala, politica, economica a unei tari. In momentul in care, dincolo de un anumit discurs politic, anumite gesturi, aceasta ordine este incalcata, prin pretentii de autonomie etnica, este normal ca statul sa reactioneze, ceea ce face orice stat democratic din cadrul Uniunii Europene”, a afirmat George Maior, potrivit sursei citate.

Citeste si: GEORGE MAIOR: CORUPTIA ESTE O AMENINTARE LA ADRESA SECURITATII NATIONALE

Seful SRI s-a referit si la extremistul maghiar care a fost declarat indezirabil, dar si la celelalte persoane care au primit interdictie de a intrat in Romania. Oficialul a spus ca masura interdictiei a fost luata in colaborare cu alte institutii, inclusiv MAI, si ca a existat un dialog permanent cu ministrul Gabriel Oprea si cu alt factori de raspundere in stat.

Sursa foto: agerpres.ro