Discutii intre PETRE TOBA si ambasadorul Austriei despre aderarea Romaniei la SCHENGEN

Migratia, problematica frontierelor si cooperarea politieneasca, precum si tema aderarii Romaniei la Schengen s-au aflat pe agenda discutiilor pe care ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, le-a avut cu ambasadorul Austriei la Bucuresti, Gerhard Reiweger.

“In cadrul intalnirii a fost evidentiata excelenta cooperare dintre cele doua ministere de interne, cu accent pe latura operativa, care a condus la inregistrarea de progrese semnificative in combaterea infractionalitatii”, informeaza Ministerul Afacerilor Interne, intr-un comunicat.

Cei doi oficiali si-au exprimat disponibilitatea pentru sprijinul reciproc in diversele formate de cooperare la care Romania si Austria sunt parte, cu atat mai mult in actualul context european.

Ministrul Afacerilor Interne roman si ambasadorul Austriei la Bucuresti au apreciat utilitatea si importanta dezbaterilor din cadrul Forumului Salzburg, platforma de consultari si dialog politic in cadrul careia sunt stabilite pozitii comune, sustinute ulterior la nivelul Uniunii Europene.

Sursa foto: caleaeuropeana