DISCUTIILE despre reorganizarea STS, AMANATE de senatori

Puterea si Opozitia s-au contrat in Senat pe reducerea TVA-ului pentru lapte, legume si fructe

Senatorii din Comisia pentru administratie au decis, marti, AMANAREA, pentru data de 2 iunie, a DISCUTIILOR privind propunerea de lege care vizeaza reorganizarea Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS).

Asupra propunerii legislative pentru modificarea Legii nr.92/1996 privind organizarea si functionarea STS, a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum si a altor acte normative, Comisia pentru administratie si cea pentru aparare din Senat trebuie sa intocmeasca un raport comun, propunerea urmand sa intre in dezbaterea senatorilor din Comisia pentru aparare miercuri.

Citeste si: Corneliu Dobritoiu cere ca legea prin care STS se reorganizeaza sa primeasca avize si de la comisiile SRI si SIE

Propunerea de lege, initiata de parlamentarii PSD, stipuleaza ca STS se reorganizeaza ca Departament de Telecomunicatii Speciale, structura cu personalitate juridica, in subordinea MAI, condusa de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat, numiti si eliberati din functie prin decizie a prim-ministrului.

Potrivit textului propunerii de lege, Ministerul Afacerilor Interne preia de la STS patrimoniul, bugetul, personalul si posturile aferente. Totodata, MAI se substituie in toate drepturile si obligatiile decurgand din toate actele normative, contractele, conventiile, intelegerile, protocoalele, memorandumurile si acordurile in care STS este parte, inclusiv in litigiile aferente activitatii acestuia.

De asemenea, Ministerul de Finante este autorizat sa introduca modificarile corespunzatoare in bugetul MAI.

Citeste si: Traian Basescu: Punerea activitatilor STS sub controlul Huawei, inadmisibila

In ceea ce priveste structura generala a Departamentului de Telecomunicatii Speciale, atributiile componentelor sale functionale, efectivele si resursele in timp de pace si in timp de razboi, regimul retelelor si echipamentelor de telecomunicatii speciale si mobilizarea serviciului, proiectul prevede ca acestea se stabilesc prin hotarare a Guvernului.

Legea are un caracter organic, iar Senatul este Camera decizionala in acest caz, Camera Deputatilor adoptand tacit, in data de 25 martie, acest proiect.