Disperat că va pierde alegerile, Mutu de la 6 încearcă să strângă capital electoral cu elicopterul

Gabriel Mutu, primarul aproape inexistent al Sectorului 6, s-a pricopsit cu o găselniță venită la țanc în an electoral. După episodul panseluțele de această dată edilul a vrut să strângă capital electoral cu elicopterul.

Bineînțeles profitând de o nenorocire (pandemia de coronavirus) dublată de lipsa suficientă de informații a cetățenilor din sectorul pe care îl păstorește atât de păgubos de patru ani încoace.

Mult trâmbițata acțiune supranumită ”Ploaia de sănătate” a fost mai degrabă o frecție cu Diana la picior de lemn cum spun cei mai în vârstă! Sau poate, dacă vorbim din punct de vedere estetic, ar putea fi considerată un succes asta dacă Gabriel Mutu și-a dorit ca oamenii surprinși pe stradă în momentul în care elicopterul arunca apa oxigenată să arate ca tricolorii la turneul final al Mondialelor din Franța……

Trecând peste aceste aspecte benefice doar pentru edilul Sectorului 6 să vedem care sunt explicațiile specialiștilor referitoare la calitatea de dezinfectant a apei oxigenate pulverizate din elicopter. În primul rând trebuie știut faptul că oxigenul dezinfectează imediat după ce este pulverizat. La numai câteva secunde distanță după pulverizare eficiența sa este egală cu zero. Pe scurt oxigenul trebuia dat de la nivelul străzii dintr-o cisternă obișnuită și nicidecum dintr-un elicopter. Conform specialiștilor, eficiența pulverizării este atât de nesemnificativă încât nimeni nu și-a bătut vreodată capul să facă un calcul pentru o așa o prostie. Concluzie: Oxigenul este eficient doar cu nebulizatoare mari de la sol (cisterne) sau mici pentru interior. Trebuie sa fii foarte aproape de locul pe care vrei să îl dezinfectezi. Dar de dat pe jos e mai eficient hipocloritul. Are imanenta mai mare, deoarece rezistă mai bine în condiţii de praf.

Lovitura de grație primită de manevra electorală gândită de Gabriel Mutu vine însă chiar de la Ministerul Sănătății și de la Observatorul Român de Sănătate care transmit clar în campania de informare derulată în contextul pandemiei de coronavirus: ”Nu există dovezi care să ateste eficienţa dezinfectării străzilor (folosind dezinfectanţi / produse de curăţare, indiferent de metoda de aplicare) în combaterea COVID-19”.

”Pentru spălarea pavajelor urbane, recomandările sunt să se utilizeze procedurile obişnuite, pe bază de săpunuri convenţionale / detergenţi convenţionali, evitând, însă, producerea de praf şi aerosoli. Dezinfectarea acestora este o măsură a cărei utilitate nu a fost stabilită, întrucât nu există dovezi că suprafeţele de mers sunt implicate în transmiterea virusului”, se mai arată în informarea celor două instituții amintite mai sus.

Dacă domnul primar Gabriel Mutu ar fi vrut să facă o treabă ca la carte în folosul cetățenilor și nu doar al domniei sale trebuia să bage mâna adânc în buget, să scoată câteva milioane bune de lei și să respecte planul inițial trasat de autorități. Adică să dezinfecteze fiecare stradă în parte, fiecare scară de bloc și să le doteze cu dispensoare cu dezinfectant. Însă edilul de la Sectorul 6 a preferat, ca de obicei, o treabă de mântuială, dar pompoasă, acoperită de scuza unei așa zise eficiențe și a unor costuri scăzute!

Mai pe înțelesul tuturor și în loc de concluzie, primarul Gabriel Mutu a plătit 52.000 de mii de euro pentru a stropi, pe ici pe colo, cu apă și cam atât! Sau pentru nimic! Dar ce înseamnă câteva zeci de mii de euro comparativ cu capitalul electoral uriaș pe care îl poate aduce un elicopter atât de mic! În ritm de rock and roll chiar, exact cum era inscripționat aparatul de zbor cu pricina!

Nu în ultimul rând, suma de mai sus reflectă clar și cât valorează, în accepțiunea primarului Gabriel Mutu, siguranța și sănătatea cetățenilor din Sectorul 6! ”It”s only rock and roll baby!”