Disponibilizari la CFR SA. 1.200 de angajati vor ramane fara loc de munca, salariatii CFR Marfa nu stiu daca vor primi salarii compensatorii

CFR S.A. va disponibiliza aproximativ 1.200 de angajati, pentru a face economii, avand in vedere scaderea veniturilor, transmite Digi 24.

Dupa reducerea personalului, numarul angajatilor va ajunge la aproximativ 24.400, transmite sursa citata, care mai precizeaza ca veniturile companiei au scazut in prima jumatate din 2013 cu 6% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Totodata, 1.416 angajati de la CFR Marfa vor fi disponibilizati, fara a primi salarii compensatorii. Acestia vor primi insa o indemnizatie in valoare de 5.000 de lei.

Vicepresedintele Federatiei Miscare Comercial, Gheorghe Spianu, a precizat ca va incerca sa renegocieze cifrele, mai ales in conditiile in care exista promisiuni ca cei disponibilizati de la CFR Marfa vor primi, totusi, salarii compensatorii.

“Guvernantii nu au avut o alta metoda de eficientizare a companiei decat prin disponibilizare, insa banii astfel economisiti nu s-au dus spre investitii”, a precizat Gheorghe Spinu, vicepresedinte Federatia Miscare Comercial.

Reamintim ca ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a cerut Consiliului Concurentei si consultantilor un punct de vedere privind termenul de finalizare a privatizarii CFR Marfa, stabilit initial pentru 15 octombrie, precizand ca o eventuala prelungire va fi discutata in Guvern.