Distribuirea AJUTOARELOR ALIMENTARE de la UE, la FINAL in Sectorul 6

Un numar de 10.499 persoane au ridicat cutiile cu alimente distribuite prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 pe parcursul desfasurarii Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAPD) 2014, a anuntat printr-un comunicat de presa Primaria Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, in cadrul POAPD 2014 au fost distribuite 22.273 de cutii, care contineau urmatoarele produse alimentare: faina, malai, paste fainoase, ulei, zahar, conserve din carne de porc, conserve din carne de vita in suc propriu, conserve din pate de ficat.

Citeste si: ULTIMELE ZILE in care mai pot fi ridicate AJUTOARELE ALIMENTARE de la UE

La finalul distribuirii, din totalul de 22.273 cutii primite, au ramas un numar de 1.253 cutii care au intrat intr-un program de redistribuire in favoarea persoanelor apartinand grupului tinta stabilit in HG nr. 799/2014, dar care au ridicat anterior ajutoarele alimentare. Practic, s-a mai distribuit cate o cutie suplimentara pentru fiecare beneficiar, in limita stocului disponibil, potrivit sursei citate.

Pentru a veni in intampinarea intrebarilor referitoare la ajutoarele alimentare, DGASPC Sector 6 a pus la dispozitia persoanelor indreptatite sa ridice ajutoarele doua numere de telefon, la care oamenii au sunat si au primit consiliere pe tot parcursul procesului de distribuire si au putut solicita transportarea alimentelor la domiciliu, pentru cazurile persoanelor nedeplasabile.

Citeste si: PRECIZARI de la Primaria Sectorului 6 in legatura cu REDISTRIBUIREA SUPLIMENTARA a ajutoarelor alimentare de la UE

De asemenea, pentru a evita aglomeratia si pentru ca procesul de distribure sa aiba loc intr-un ritm cat mai alert, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 a deschis patru puncte de lucru, unde cetatenii au venit pentru a ridica cutiile cu alimente. Procesul s-a desfasurat fara incidente, iar oamenii au plecat acasa multumiti de modul de organizare din acest an, mai arata sursa citata.