Distrugatorul USS JASON DUNHAM a participat la EXERCITIILE MILITARE din Marea Neagra

Distrugatorul purtator de rachete dirijate USS JASON DUNHAM (DDG 109) a participat duminica la doua EXERCITII MILITARE in Marea Neagra, alaturi de nave romane, respectiv bulgare, anunta comandamentul Flotei a 6-a americane.

EXERCITIILE MILITARE au urmarit imbunatatirea capapilitatilor maritime, insa, au si scopul de a-i asigura pe aliatii NATO din estul Europei ca SUA isi respecta angajamentele, se arata in comunicat.

CITESTE SI: NATO ar putea avea o PREZENTA PERMANENTA in MAREA NEAGRA

“Exercitiile nostre de astazi cu fortele maritime bulgare si romane au fost exemple deosebit de bune ale interoperabilitatii intre aliatii NATO atunci cand acestia lucreaza impreuna la o misiune comuna. Eu si echipa mea suntem intotdeauna mandri sa luam parte la crearea acestor legaturi importante si la utilizarea abilitatilor noastre impreuna cu aliatii nostri”, a declarat comandantul distrugatorului,  Darren T. Dugan.

“Prezenta navei in Marea Neagra demonstreaza angajamentul SUA de a lucra indeaproape cu aliatii in vederea intaririi securitatii maritime si stabilitatii, pregatirii si capabilitatilor navale”, se arata in comunicatul Flotei a 6-a americane.

CITESTE SI: EXERCITIILE MILITARE romano-britanice in cadrul NATO vor deveni o PRACTICA REGULATA

Sursa foto: jurnalul.ro