DMITRI MEDVEDEV, premierul Rusiei, prevede in toamna o mare CRIZA a GAZELOR

Premierul RUSIEI, DMITRI MEDVEDEV, prezice “o criza a gazelor de mare amploare in toamna”, avand in vedere conflictul dintre tara sa si UCRAINA.

DMITRI MEDVEDEV, premierul Rusiei, crede ca in toamna va exista o CRIZA a GAZELOR din cauza conflictului cu vecinii. “Ucraina nu plateste pentru gaze. Datoria sa este enorma. Iau gaze din rezervele subterane. La toamna va fi o criza a gazelor de mare amploare”, a scris Medvedev, pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: GAZPROM ameninta UE cu RESTRICTII daca va livra gaz rusesc Ucrainei 

In comentariile postate pe reteaua sociala, DMITRI MEDVEDEV estimeaza ca presedintele ucrainean PETRO POROSHENKO “a comis o eroare dramatica” prin refuzul de a prelungi incetarea focului intre fortele loiale Kievului si insurgentii pro-rusi din estul tarii, in noaptea de luni spre marti. In prezent, “revenirea la negocieri va fi mult mai dura”, a subliniat acesta, in conditiile in care ministrii de Externe ai Rusiei, Ucrainei, Frantei si Germaniei sunt reuniti la Berlin in incercarea de a gasi o cale de iesire din criza ucraineana.

Citeste si: Prim-ministrul rus DMITRI MEDVEDEV, in vizita in CRIMEEA

RUSIA a taiat gazele Ucrainei in 16 iunie, dupa esecul ultimelor negocieri, ceea ce risca sa afecteze aprovizionarea Europei in cateva luni.

Aproximativ o treime din gazul consumat in Europa provine din RUSIA. Aproape jumatate din aceste exporturi tranziteaza UCRAINA, unde au mai existat perturbatii in aprovizionare, in “razboaiele gazeifere” din 2006 si 2009.