DMITRI MEDVEDEV: UCRAINA se afla in pragul RAZBOIULUI CIVIL

DMITRI MEDVEDEV, premierul din Federatia Rusa, a afirmat, marti, ca UCRAINA se afla “in pragul razboiului civil”, in contextul in care in prezent e in plina desfasurare o OPERATIUNE ANTI-TERORISTA in Donetk, impotriva protestatarilor pro-rusi.

La 24 de ore de la expirarea ultimatumului dat protestarilor, de a depune armele, presedintele ucrainean OleksandR Turcinov a declarat ca “operatiunea va avea loc in etape, intr-o maniera responsabila si echilibrata. Tinta este protejarea cetatenilor Ucrainei, oprirea terorii, a criminalitatii si stoparea incercarilor de a rupe Ucraina in bucati”.

Citeste si: OLEKSANDR TURCINOV: Rusia are “PROIECTE BRUTALE” pentru DESTABILIZAREA sud-estului UCRAINEI 

MOSCOVA vede insa cu alti ochi ce se intampla la Donetk: “Sange este varsat in UCRAINA din nou. Tara este in pragul RAZBOIULUI CIVIL”, a scris premierul rus MEDVDEV pe Facebook marti, informeaza CNN. Tensiunile s-au accentuat in ultimele zile in estul UCRAINA. Autoritatile ucrainene au confirmat faptul ca au trimis un batalion format din 350 de persoane din Kiev catre Donetk. Multi dintre acestia sunt fosti protestatari.

Citeste si: UCRAINA in prag de RAZBOI: 11 persoane au fost UCISE in orasul KRAMATORSK 

Ministrii Apararii din UE si secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, s-au intalnit marti in Luxembourg, criza din Ucraina fiind pe agenda. Rasmussen a declarat reporterilor ca este “ingrijorat” de cursul evenimentelor din Ucraina. “Cer Rusiei sa-si retraga trupele de la granitele Ucrainei, sa opreasca destabilizarea situatiei din Ucraina si sa arate ca nu sprijina actiunile violente ale separatistilor pro-rusi”, a spus acesta.

“Rusia ar trebui sa inceteze sa mai fie parte din problema si sa inceapa sa fie parte din solutie”, a mai spus Rasmussen.
Noul val de revolte survine la cateva saptamani dupa ce Rusia a anexat peninsula ucraineana Crimeea, dupa inlaturarea de la putere a presedintelui pro-rus Viktor Ianukovici. Moscova are cel putin 40.000 de soldati la granita Ucrainei. 

Sursa foto: bbc.co.uk