DMITRI ROGOZIN CONTINUA cu AMENINTARILE DURE LA ADRESA ROMANIEI

Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a revenit sambata cu noi declaratii dupa ce autoritatile romane i-au interzis, vineri, sa tranziteze spatiul nostru aerian. Rogozin a denuntat din nou “cascadoria rusinoasa” a romanilor si a cerut o analiza a Moscovei asupra incidentului, urmata de “masuri dure de retorsiune” impotriva Romaniei, informeaza Mediafax.

“Tonul aspru al afirmatiilor mele reflecta emotiile pe care le-am avut in legatura cu ce li s-a intamplat pasagerilor avionului nostru”, a afirmat Dmitri Rogozin, citat de site-ul agentiei Tass. “Cei mai multi pasageri reveneau acasa. M-am deplasat de fiecare data in R.Moldova cu avioane comerciale ruse. Cascadoria rusinoasa a romanilor si a Guvernului moldovean necesita o analiza atenta si masuri dure si precise de retorsiune!”, a avertizat vicepremierul Rusiei.

Avionul vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, nu a primit vineri permisiunea de a tranzita spatiul aerian al Romaniei pentru a ajunge in Republica Moldova. Aeronava tranzitase state membre ale Uniunii Europene precum Polonia, Slovacia si Ungaria, dar nu i s-a permis survolarea Romaniei.
Aeronava rusa alesese ruta Rusia-Belarus-Polonia-Slovacia-Ungaria-Romania-R.Moldova pentru a evita tranzitarea Ucrainei, stat cu care Moscova are o relatie tensionata.

Dmitri Rogozin urma sa se intalneasca vineri cu presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, un politician prorus, si cu liderul regimului separatist din Transnistria, Vadim Krasnoselski.

Sursa foto: ria.ru