DMITRI ROGOZIN: SUA profita de criza din Ucraina pentru a slabi UNIUNEA EUROPEANA

Criza din Ucraina este benefica pentru Statele Unite si NATO, care si-au slabit, astfel, principalul concurent economic – Uniunea Europeana, a afirmat vicepremierul rus Dmitri Rogozin, intr-un mesaj postat joi pe Twitter, relateaza Itar-Tass, in pagina electronica.

“Cei patru ani de mandat la Bruxelles (in calitate de ambasador al Rusiei la Alianta Nord-Atlantica) ma determina sa afirm ca multi dintre oamenii din cadrul NATO sunt multumiti de evolutia evenimentelor din Ucraina si tensionarea relatiilor cu Rusia”, a afirmat Rogozin.

O astfel de situatie permite Statelor Unite “sa aloce mai multi bani pentru aparare, pentru inarmare”, a adaugat Rogozin.

CITESTE SI: ROGOZIN acuza Republica Moldova: A incalcat intelegeri anterioare prin semnarea Acordului de asociere cu UE 

“De asemenea, criza ofera Statelor Unite posibilitatea sa slabeasca Europa prin impingerea concurentului economic intr-un conflict cu Rusia si, de asemenea, sa justifice existenta NATO pentru a-si consolida prezenta militara in Europa si rolul de conducere in afacerile economice europene”, a explicat vicepremierul rus.

Politica Statelor Unite este sustinuta de tarile baltice si de cateva state din estul Europei, care spera sa obtina recompense, a subliniat Dmitri Rogozin.

CITESTE SI: DMITRI ROGOZIN IL IRONIZEAZA PE BARACK OBAMA. FOTO

Pentru vestul Europei, “razboiul virtual” din jurul conflictului ucrainean este un mijloc prin care este indepartata atentia cetatenilor de la criza economica, a explicat oficialul rus.

Sursa foto: realitatea.net