DMITRI ROGOZIN vrea sa marcheze eliberarea REPUBLICII MOLDOVA de sub ocupatia fascista la TIRASPOL

Vicepremierul rus DMITRI ROGOZIN, copresedinte al Comisiei Interguvernamentale (CIG) Rusia-Republica Moldova, a anuntat ca intentioneaza sa marcheze la Tiraspol 70 de ani de la operatiunea de eliberare a REPUBLICII MOLDOVA de ocupatia fascista, potrivit Mediafax, care citeaza Itar-Tass.

“Intentionez sa vizitez Tirapolul pe 24 august pentru a participa la ceremonie. Imi dau seama ca va fi dificil sa ajung acolo, din cauza ca ma astept sa fiu inscris curand pe lista de sanctuni a Ucrainei. Este imposibil sa zbor pana acolo prin Ucraina, unde avionul ar putea fi obligat sa aterizeze”, a declarat vicepremierul rus pentru Izvestia.

Citeste si: DMITRI ROGOZIN: E timpul sa adunam bucatile URSS

“Nici sa ocolesc prin Bulgaria si Romania nu este usor. Am sa gasesc eu o cale”, a adaugat Rogozin.

“Am primit o propunere din partea (celuilalt) copresedinte al CIG Rusia-Republica Moldova sa ne intalnim si sa discutam despre relatiile comerciale din perspectiva sanctiunilor (occidentale)”, a spus Rogozin.

Vicepremierul rus este reprezentantul special al presedintelui rus VLADIMIR PUTIN pentru regiunea separatista moldoveana Transnistria.

Rogozin a efectuat o vizita in regiunea separatista moldoveana, unde a asistat la ceremoniile oraganizate pe 9 mai pentru marcarea sfarsitului celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Citeste si: DMITRI ROGOZIN se autoinvita la Bucuresti

Pe drumul de intoarcere la Moscova, pe 10 mai, avionul vicepremierului rus a fost perchezitionat pe aeroportul din Chisinau de catre serviciile moldovenesti de securitate, care au confiscat mai multe cutii care contin liste cu semnaturi in favoarea anexarii Transnistriei de catre Rusia.