DNA: 23 SENTINTE au ramas DEFINITIVE in aprilie, in DOSARE DE CORUPTIE instrumentate de DNA

Un numar de 23 de hotarari judecatoresti, prin care au fost condamnati 43 de inculpati, au ramas DEFINITIVE in cursul lunii aprilie a acestui an, in DOSARE DE CORUPTIE instrumentate de DNA, potrivit unui comunicat remis.

Conform sursei citate, printre inculpati se numara un presedinte de consiliu judetean, un judecator, un procuror, un grefier, doi avocati, doi primari, doi viceprimari, un presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, un adjunct al sefului unui Inspectorat Scolar Judetean.

Pedepsele dispuse de judecatori fata de cei 43 de inculpati sunt cuprinse intre sapte ani inchisoare si sase luni inchisoare cu suspendarea executarii sub supraveghere a pedepsei.

Citeste si: CRESTERE SEMNIFICATIVA a NUMARULUI de DOSARE privind FRAUDE cu FONDURI EUROPENE, in 2014

“Avand in vedere ca, in multe cazuri, intre pronuntarea deciziilor, motivarea acestora si transmiterea acestor decizii de catre instantele de judecata, in format electronic, se inregistreaza o anumita diferenta de timp, DNA a decis publicarea unor informari cu privire la solutiile de condamnare definitive, la momentul pronuntarii acestora, sub forma de comunicate de presa”, se arata in comunicat.

Citeste si: DNA: 128 de INCULPATI CONDAMNATI DEFINITIV pentru fapte de CORUPTIE, in luna MARTIE

In text se mentioneaza ca, in acest fel, DNA raspunde cerintei de informare a opiniei publice asupra intregului proces penal in cazuri de mare coruptie, inclusiv asupra finalitatii dosarelor trimise spre judecare.

Sursa foto: cotidianul.ro