CSM a incuviintat retinerea si arestarea ALINEI BICA. UPDATE

UPDATE 20:33: Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat cererea DNA privind retinerea, arestarea preventiva si arestul la domiciliu in cazul ALINA BICA, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in prezent suspendata din functie. 

Potrivit unui comunicat al CSM citat de Agerpres, hotararea Sectiei pentru procurori a Consiliului a fost luata in baza art. 42 alin 2 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare si art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare.

Fosta sefa a DIICOT ALINA BICA si fostul sef al ANAF SERBAN POP au fost retinuti marti, pentru 24 de ore, ei fiind acuzati ca au primit mita de la omul de afaceri Horia Simu. Cei doi vor fi dusi miercuri la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva.

UPDATE 12.10 Fosta sefa a DIICOT ALINA BICA, a fost RETINUTA de DNA. Bica este suspectata ca a primit o MITA de 17.500 de euro pentru a clasa un dosar in care este implicat omul de afaceri HORIA SIMU, au declarat marti, pentru Agerpres, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, in acelasi dosar, fostul sef al ANAF SERBAN POP ar fi primit de la Horia Simu suma de 230.000 euro.

Alina Bica a fost retinuta de procurorii DNA, in urma unui denunt formulat de fostul consilier IONUT MIHAILESCU, a declarat avocata fostei sefe a DIICOT, LAURA VOICU. Potrivit avocatei, astazi, la ora 14, vor avea loc noi audieri in acest dosar. 

UPDATE 11.15 Fostul sef al ANAF, SERBAN POP, a fost RETINUT de DNA. Potrivit unor surse judiciare, atat Pop cat si ALINA BICA ar fi primit mita de la omul de afaceri HORIA SIMU pentru ca cei doi sa ii solutioneze favorabil un dosar pe care Simu il avea pe rol.

DNA a deschis un nou dosar pe numele fostei sefe DIICOT, ALINA BICA, conform Realitatea TV. 

In acelasi dosar apare si numele fosului sef al ANAF, SERBAN POP. Ei urmeaza sa fie pusi sub invinuire pentru FAPTE DE CORUPTIE, potrivit sursei citate. 

CITESTE SI: MAGISTRATII ICCJ VOR DEZBATE UN NOU TERMEN DIN DOSARUL ALINEI BICA

Reamintim ca fosta sefa DIICOT este judecata deja in alte DOUA DOSARE DE CORUPTIE. 

Vom reveni cu amanunte

Sursa foto: Realitatea