DNA a descins la postul NEPTUN TV

Procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie au descins miercuri la postul de televiziune NEPTUN TV, potrivit unui comunicat al institutiei de presa.

“Astazi, 22 aprilie 2015, pentru a doua oara in doua luni, DNA a descins in sediul central al Neptun TV din Constanta, pentru perchezitii. Actiunea de forta a DNA survine simultan cu un asa-zis control inopinat al ANAF – serviciul Antifrauda. Sunt vizate si solicitate contracte, facturi, documente justificative, raportari contabile, balante, dovezi video pentru contracte comerciale incheiate de SOTI CABLE NEPTUN SRL cu firme partenere din grupul Conpress, dar si cu alti clienti externi, in ultimii opt ani”, se spune in comunicat.

Potrivit sursei citate, departamentele financiar-contabil, juridic, administrativ si publicitate ale televiziunii au fost blocate in operatiunea de cautare in arhive, selectie, copiere a tuturor documentelor solicitate.

Citeste si: STENOGRAME SOC NICUSOR CONSTANTINESCU asmutea jurnalistii impotriva DNA. Apare si un nume GREU din mass media

“Ca si-n perchezitia de la inceputul lunii februarie, NEPTUN TV, in deplina transparenta si cu buna-credinta in respectarea legii, a dat intreg sprijinul pentru a raspunde solicitarilor DNA si ANAF. Aducem insa la cunostinta opiniei publice ca NEPTUN TV a devenit obiectiv-tinta asupra caruia se fac presiuni fara precedent pentru a fi discreditat, compromis si-n final lichidat. Astfel, DNA a venit astazi, tintit, sa ia serverul de e-mail cu TOATA corespondenta electronica a TUTUROR angajatilor NEPTUN TV. Intentia era practic ca procurorii DNA sa aiba acces la orice informatie, din orice adresa de e-mail, inclusiv la surse confidentiale, fapt care evident incalca drepturile si libertatile internationale ale profesiei de jurnalist. Acest lucru n-a fost posibil pentru ca toate adresele de e-mail ale angajatilor NTV sunt gazduite pe servere externe”, mai arata reprezentantii postului de televiziune.

Citeste si: INTERCEPTARI: RADU MAZARE era poreclit “FASOLE”

“Este fara precedent ca, in doar doua luni, DNA si ANAF, institutii de forta ale statului roman, sa descinda la sediul unei institutii mass-media, dar si la partenerii sai, pentru aceleasi documente, in conditiile in care de fiecare data am raspuns solicitarilor si, in mai multe randuri, am transmis, in format electronic, raspunsurile ori documentele solicitate. Daca n-ar fi o manifestare a presiunii si hartuielii la care suntem supusi, ar fi hilar ca ANAF si DNA pretind aceleasi documente originale, si nu copii conforme, si sunt nevoite sa si le imparta dupa principiul «primul venit, primul servit!». Este inadmisibil ca din datele confidentiale ale contractelor NEPTUN TV cu partenerii sai se scurga in presa informatii grav distorsionate care, propagate la ordin, ne aduc grave prejudicii. Semnalam ca, prin frecventa si semnificatie, actiunile DNA si ANAF impotriva Neptun TV sunt de natura sa determine o atmosfera incarcata de tensiune si ingrijorare pentru cei 200 de angajati si familiile lor, cu efecte grave asupra indeplinirii atributiilor de serviciu si implicit asupra companiei. In egala masura, transformarea NEPTUN TV in tinta si trofeu pentru procurorii DNA si inspectorii ANAF distorsioneaza grav perceptia clientilor si telespectatorilor nostri si determina subminarea comerciala a televiziunii. Pentru toate aceste motive esentiale consideram ca actiunile impotriva NEPTUN TV reprezinta, prin consecintele reale, un grav atentat la independenta si libertatea presei”, se arata in comunicatul care la final este semnat Gabriel Sorin Strutinsky, presedinte SC SOTI Cable Neptun SRL.

Sursa foto: reporterntv.ro