DNA: DOSARUL privind AUTORIZATIA PENTRU CLUBUL COLECTIV il vizeaza si pe PRIMARUL PIEDONE. UPDATE

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie a declinat joi catre DNA cauza privind MODUL DE EMITERE A AUTORIZATIEI PENTRU CLUBUL COLECTIV de catre PRIMARIA SECTORULUI 4, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

UPDATE 15.15  Procurorul sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), MARIUS IACOB, a declarat ca dosarul deschis joi la DNA privind tragedia din CLUBUL COLECTIV il vizeaza inclusiv pe fostul primar al Sectorului 4 CRISTIAN POPESCU-PIEDONE. Procurorul a spus ca in cauza exista suspiciuni ca au fost comise infractiuni asimilate celor de coruptie, iar in dosar sunt vizati atat FUNCTIONARI DIN CADRUL PRIMARIEI, CAT SI PRIMARUL CRISTIAN POPESCU-PIEDONE.

Marius Iacob a spus ca dosarul penal a fost inregistrat la DNA in urma cu doar doua ore si vizeaza infractiuni asimilate celor de coruptie, respectiv ABUZ IN SERVICIU daca functionarul a obtinut foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, complicitate la aceasta infractiune si fals intelectual.

“Procurorul sef al DNA a dispus ca doi procurori, alaturi de politisti, sa efectueze acte de urmarire penala in cauza. Vom derula cu maxima celeritate activitatile care se impun”, a declarat Marius Iacob.

Intrebat daca ordonanta de declinare a competentei Parchetului General cuprinde suspiciuni de coruptie in interiorul Primariei Sectorului 4, Iacob a spus ca “sunt indicii cu privire la comiterea unor fapte asimilate celor de coruptie in legatura cu circumstantele in care a fost acordat avizul pentru clubul Colectiv”, fiind vizati angajati ai administratiei locale si fostul primar Piedone.

Jurnalistii au intrebat daca procurorii suspecteaza ca persoane din primarie ar fi luat spaga pentru a acorda autorizatia de functionare a clubului, insa Iacob a dat un raspuns vag: “Exista suspiciuni de fapte asimilate infractiunilor de coruptie”.

CITESTE SI: TRAGEDIA DE LA COLECTIV: PARCHETUL A FINALIZAT ANCHETA. CAND SI DE UNDE POT FI RIDICATE OBIECTELE PERSONALE ALE VICTIMELOR

Procurorul sef adjunct al DNA a mai precizat ca institutia sa a mers la Parchetul General si a ridicat de acolo mai multe documente legate de activitatea primariei.

Acesta a mentionat ca nu a fost inca inceputa urmarirea penala, avand in vedere ca dosarul a fost inregistrat la DNA de foarte putin timp.

Intrebat daca cercetarile s-ar putea extinde si in cazul unor functionari din alte institutii, Marius Iacob a precizat ca “astazi vom stabili un plan de ancheta”.

Dosarul penal in cazul incendiului din Colectiv a fost deschis initial de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, iar ulterior a fost preluat de Parchetul General.

Sursa foto: romania-actualitati