DNA a preluat DOSARUL VACCINULUI TOXIC de la INSTITUTUL CANTACUZINO

DNA a preluat dosarul vaccinului toxic produs la Institutul Cantacuzino, informeaza duminica televiziunile de stiri. In anul 2014, Romania s-a confruntat cu o criza a vaccinului antigripal. 400.000 de doze de vaccin antigripal produse la Institutul Cantacuzino au fost retrase de pe piata, rezultatele testelor indicand o concentratie foarte mare de endotoxine, care ar putea sa produca la administrare reactii adverse, precum febra sau soc anafilactic.

Fostul ministru al sanatatii Eugen Nicolaescu, spunea la acea vreme ca este psibil ca cineva sa fi sabotat productia si a cerut public ajutorul Serviciului Roman de Informatii (SRI). Agentia Nationala a Medicamentului a trimis probe la un laborator din Franta,  iar rezultatele au aratat ca  dozele continueau toxine peste normele acceptate in mod legal. Dosarul s-a aflat pana acum la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Cel mai probabil, decizia DNA de a prelua acest dosar survine faptului ca acesta a stat prea mult timp la Parchetul General. Scandalul vaccinelor toxice produse la Institutul Cantacuzino din urma cu doi ani nu a fost rezolvat nici acum, dosarul fiind la Parchetul General timp de doi ani.

Sursa foto: jurnalul