DNA a primit documentele OFICIALE referitoare la URMARIREA PENALA si RETINEREA ELENEI UDREA

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a primit joi documentele oficiale referitoare la hotararile Parlamentului privind incuviintarea URMARIRII PENALE si a RETINERII, dar si respingerea ARESTARII PREVENTIVE in cazul fostului ministru ELENA UDREA, urmand ca aceasta sa fie citata pentru a se prezenta la DNA, potrivit unor surse judiciare. Cel mai probabil, UDREA nu va fi citata joi.

Plenul Camerei Deputatilor a admis, miercuri, cererea privind retinerea si a respins ARESTAREA PREVENTIVA a deputatului ELENA UDREA.  Incuviintarea retinerii a fost adoptata de plenul Camerei Deputatilor cu 123 de voturi “pentru” si 119 “impotriva”.

CITESTE SI: UDREA POATE FI URMARITA PENAL, RETINUTA, DAR NU SI ARESTATA. CAND VA FI CITATA LA DNA. UPDATE

Deputatii au respins incuviintarea ARESTARII PREVENTIVE, inregistrandu-se 115 voturi “pentru” si 105 “impotriva”, in conditiile in care pentru adoptare erau necesare 122 de voturi – majoritatea deputatilor prezenti. Ca urmare, in acest caz nu a fost intrunit numarul de voturi necesar pentru adoptarea hotararii.

Anterior, plenul Camerei Deputatilor aprobase cererea DNA privind incuviintarea inceperii urmaririi penale a ELENEI UDREA, cu 193 de voturi “pentru” si 106 “impotriva”.

CITESTE SI: UDREA: BUZAIANU PETRECEA VACANTE PE COASTA DE AZUR CU PROCURORI DIN DIICOT SI DNA

Cererile DNA au fost facute in cazul unui nou dosar privind perioade cand ELENA UDREA era ministru, pentru savarsirea urmatoarelor infractiuni: LUARE de MITA in forma continuata, TRAFIC de INFLUENTA in forma continuata, instigare la ABUZ in SERVICIU cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia ori incheierea de tranzactii financiare utilizand informatiile in virtutea functiei, SPALARE de BANI in forma continuata, FALS in DECLARATII de avere in forma continuata (cu referire la declaratiile de avere din perioada 2009 – 2012).

Sursa foto: jurnalul