DNA a respins propunerea de CAUTIUNE propusa de SEBASTIAN GHITA

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Ploiesti au respins, luni, varianta de cautiune depusa de Sebastian Ghita. DNA Ploiesti a anuntat, luni, ca bunurile puse la dispozitia procurorilor de deputatul SEBASTIAN GHITA pentru plata cautiunii de 13 milioane de euro nu acopera aceasta suma.

Evaluarea bunurilor mobile si imobile a fost facuta, la solicitarea DNA, de un specialist care a ajuns la concluzia ca acestea nu sunt suficiente pentru a acoperi cautiunea de 13 milioane de euro, transmite postul de televiziune Digi 24.

CITESTE SI:  PLATESTE SAU NU SEBASTIAN GHITA CAUTIUNEA? TERMENUL EXPIRA AZI

Decizia procurorilor va trebui confirmata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, joi, si cel mai probabil lui SEBASTIAN GHITA i se va cere sa aduca garantii suplimentare. Daca nu se va ajunge la o intelegere intre deputat si procurori, cei din urma pot solicita din nou aviz pentru arestare din partea Camerei Deputatilor, pentru ca nu s-au intrunit conditiile din controlul judiciar pe cautiune.

Sebastian Ghita se afla sub control judiciar pe cautiune in dosarul in care este acuzat de luare de mita, santaj si cumparare de influenta.

Sursa foto: rtv