DNA a semnat un PROTOCOL de COLABORARE cu VICEPRESEDINTIA INTEGRITATE a Bancii Mondiale

felix tataru, audieri noi, dosar gala bute, stefan lungu, sediul dna, procurori anticoruptie

DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE (DNA) a semnat un PROTOCOL de COLABORARE cu VICEPRESEDINTIA INTEGRITATE (INT) a BANCII MONDIALE, conform caruia, cele doua parti se angajeaza sa coopereze si sa se consulte reciproc pe probleme de interes comun.

“Furnizarea reciproca de informatii relevante pentru identificarea, fundamentarea si prevenirea cazurilor de FRAUDA si CORUPTIE.

Activitati de colaborare pentru identificarea, fundamentarea si prevenirea cazurilor de FRAUDA si CORUPTIE.

CITESTE SI: ROBERT CAZANCIUC si DEAN THOMPSON discuta despre JUSTITIE la sediul GUVERNULUI 

Desemnarea unor puncte de contact pentru facilitarea si transmiterea eficienta si confidentiala a informatiilor.

Organizarea de intalniri periodice pentru identificarea domeniilor prioritare de cooperare comune” sunt principalele puncte din acest accord de colaborare.

CITESTE SI: DNA cere INTERVENTIA ministrului justitiei in legatura cu decizia CCR privind CONTROLUL JUDICIAR 

Documentul a fost semnat la data de 8 decembrie 2014, la sediul Bancii Mondiale din Washington D.C., cu ocazia celei de treia intalniri a grupului infiintat in 2010 de Banca Mondiala si dedicat luptei impotriva coruptiei The International Corruption Hunters Alliance.

VICEPRESEDINTIA INTEGRITATE (INT) este o unitate independenta din cadrul BANCII MONDIALE, care are ca atributie exclusiva investigarea acuzatiilor de FRAUDA si CORUPTIE relativ la activitatile finantate de Banca Mondiala si aplicarea de sanctiuni.

Sursa foto: jurnalul.ro