DNA a solicitat Camerei Deputatilor aviz pentru RETINEREA si ARESTAREA lui SEBASTIAN GHITA

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au solicitat, miercuri, Camerei Deputatilor sa incuviinteze RETINEREA  si ARESTAREA PREVENTIVA a deputatului SEBASTIAN GHITA, acuzat, printre altele, de DARE de MITA, SANTAJ si conducere de vehicul fara permis.

Procurorii DNA il acuza pe fostul deputat PSD SEBASTIAN GHITA de:

CITESTE SI: SEBASTIAN GHITA, AUDIAT DNA PLOIESTI. REACTIA DEPUTATULUI SUSPECT INTR-UN NOU DOSAR. UPDATE

Furnizare de informatii confidentiale

Procurorii afirma ca mai multe persoane, printre care si SEBASTIAN GHITA, au furnizat “informatii confidentiale” mai multor persoane implicate intr-un caz de evaziune fiscala si spalare de bani, in perioada 2013-2014, intr-un dosar aflat pe rolul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.

“Informatiile confidentiale priveau obiectul cercetarilor, persoanele fizice si juridice cercetate, masurile de supraveghere tehnica dispuse, masurile preventive ce urmau a fi luate, numele procurorului de caz si ale ofiterilor de politie delegati sa efectueze urmarire penala”, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Directiei Nationale Anticoruptie.

Procurorii sustin ca SEBASTIAN GHITA “a capacitat un magistrat si o persoana din conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Prahova (I.P.J.) Prahova sa-i furnizeze informatii confidentiale din dosarul aflat in curs de urmarire penala pe rolul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti”.

Potrivit sursei citate, SEBASTIAN GHITA “avea interesul sa protejeze doua persoane implicate in activitatea infractionala ce facea obiectul anchetei, iar pe de alta parte, avea personal interese de natura financiara la mai multi agenti economici supusi anchetei”.

In schimbul informatiilor obtinute SEBASTIAN GHITA ar ar fi promis, pe de o parte, persoanei din conducerea I.P.J. Prahova ca o va sprijini sa isi mentina functia, dar si sa obtina alte functii de conducere, si ar fi acordat magistratului sprijin in vederea obtinerii unor functii de conducere sau executie in cadrul unor institutii publice centrale.

Santajul

In ceea ce priveste acuzatia de santaj, procurorii afirma ca, in martie 2011, pentru a inceta difuzarea unor reportaje denigratoare la adresa unei societati comerciale, “prin intermediul unui post de televiziune a carui activitate o controla prin intermediul SC Asesoft International SA” (Romania TV, n.r.), Ghita “l-a constrans pe reprezentantul acelei societati comerciale sa incheie, in mod fictiv, un contract de prestari servicii”.

“Scopul incheierii contractului era ca SC ASESOFT INTERNATIONAL SA sa dobandeasca, in mod injust, un folos patrimonial, respectiv suma de 500.000 euro, reprezentand valoarea contractului mentionat. Din acea suma, SC ASESOFT INTERNATIONAL SA a primit, in doua transe, in perioada iunie – septembrie 2011, suma totala de 610.202, 96 lei”, acuza procurorii.

Conducerea fara permis

SEBASTIAN GHITA mai este acuzat ca in 22 iulie 2012 a condus un autoturismul Mercedes, fiind depistat pe raza localitatii Barcanesti, judetul Prahova, in conditiile in care avea carnetul suspendat pentru cinci luni.

In aceeasi zi, SEBASTIAN GHITA ar fi cerut unei persoane din conducere I.P.J. Prahova sa intervina pe langa politistii rutieri astfel incat acestia sa nu constate contraventia, respectiv depasirea limitei de viteza si a infractiunii la regimul circulatiei, respectiv intocmirea dosarului penal, interventie care s-a si realizat.

In schimbul acestui favor, SEBASTIAN GHITA a sprijinit persoana care a intervenit pentru el sa isi pastreze functia de conducere la I.P.J. Prahova.

Sursa foto: hotnews