DNA a sunat adunarea pentru MEDICII de la FLOREASCA! AUDIERI pe banda rulanta

Mai multe cadre medicale de la Spitalul Floreasca au fost citate sa se prezinte, marti, la DNA in dosarul privind neregulile de la Sectia de Arsi, au declarat surse judiciare, citate de Agerpres.
 
Fostul manager al spitalului Radu Macovei a ajuns la sediul DNA, sursele citate indicand ca printre cei citati s-ar afla si medicul Ioan Lascar. Potrivit surselor judiciare, cadrele medicale ar urma sa fie puse sub acuzare de procurori. Initial dosarul a fost deschis de Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1, care si-a declinat in vara competenta catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA).
 
Dosarul a fost deschis in urma unei sesizari a Guvernului, dupa ce Corpul de control al ministrului Sanatatii a descoperit mai multe nereguli in functionarea Unitatii de ingrijire a arsilor gravi de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca. “Unitatea de ingrijire a arsilor gravi de la Spitalul Clinic de Urgenta (Floreasca) nu este inca functionala, in ciuda celor declarate de conducerile anterioare ale spitalului si a inaugurarilor oficiale efectuate in ultimele luni”, a conchis Corpul de control al ministrului Sanatatii in urma anchetei realizate in perioada 26-29 aprilie, la nivelul unitatii medicale. 

Cu toate ca sectia a fost dotata inca din anul 2013, abia doi ani mai tarziu, in aprilie 2015, s-au eliberat avizele de functionare. Ulterior a fost pusa problema specializarii personalului medical. Costurile pentru acest proiect au fost de 8,5 milioane de euro, iar fondurile alocate de Ministerul Sanatatii si de Primaria Sectorului 1. Clinica de la Spitalul Floreasca are sase saloane cu aparatura speciala unica in Romania, unde ar putea fi tratati simultan sase pacienti cu arsuri grave. Dupa tragedia din Colectiv, blocajul sectiei a dus la un scandal public, pentru ca ranitii cu arsuri grave nu au putut fi internati in acea sectie.

Sursa foto: realitatea