DNA a trimis in judecata 3 DIRECTORI de la COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA

Ion Laurentiu Ciobotarica, director general executiv al SC Complexul Energetic Oltenia (CEO) SA Tirgu Jiu, Daniel Antonie, director la Divizia Miniera SC CEO SA Tirgu Jiu si Dorina Jianu, director Legislatie si Guvernanta Corporativa in cadrul SC CEO SA Tirgu Jiu, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, sub control judiciar, pentru abuz in serviciu, anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat.

Cei trei sunt acuzati ca au adus Complexului Energetic Oltenia un prejudiciu de 128.100 lei, reprezentand contravaloarea platilor compensatorii acordate in mod nelegal unui fost membru al Directoratului CEO SA. Ion Laurentiu Ciobotarica si Daniel Antonie au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, iar Dorina Jianu pentru complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

RECHIZITORIU DNA:

La data de 22 decembrie 2015, inculpatii Ciobotarica Ion Laurentiu, in calitate de presedinte al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu si Antonie Daniel, in calitate de membru al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu, au aprobat si acordat in mod nelegal, unei persoane, o compensatie financiara constand in 5 remuneratii fixe lunare avute de aceasta din urma in calitate de membru al aceluiasi Directorat, respectiv 128.100 lei.

Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Directiei Juridice si Guvernanta Corporatista, care a intocmit o opinie juridica favorabila punctului de vedere al acestora. Concret, inculpatul Ciobotarica Laurentiu, in intelegere cu inculpata Jianu Dorina, nu a facut altceva decat sa amestece/sa suprapuna in mod intentionat diverse prevederi legale si situatii de fapt pentru a crea confuzie si a da o aparenta de legalitate actiunilor lor ilicite.

Anterior, aceasta activitate infractionala a fost precedata de nenumarate demersuri initiate de inculpatul Ciobotarica Laurentiu care, inca de la numirea sa in functie, a incercat sa se debaraseze de persoana compensata financiar in conditiile de mai sus, astfel incat sa aiba posibilitatea numirii unei alte persoane agreate in aceeasi functie.

De mentionat este faptul ca cei trei inculpati au avut reprezentarea faptului ca in atributiile Directoratului SC CEO SA nu intra aprobarea si plata vreunui gen de remuneratie, aceasta competenta apartinand altui organism din cadrul societatii respective. Actionand in aceasta maniera, inculpatii au cauzat agentului economic cu capital de stat un prejudiciu de 128.100 lei, reprezentand contravaloarea platilor compensatorii acordate in mod nelegal fostului membru al Directoratului CEO SA.

Procurorii au instituit masura sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri mobile si imobile ce apartin celor trei inculpati. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj cu propunerea de a se mentine masurile preventive si asiguratorii luate dispuse in cauza.

Sursa foto: realitatea