DNA ar fi dispus prelungirea controlului judiciar in cazul lui RADU MAZARE

Fostul primar al Constantei RADU MAZARE ar putea fi cercetat in continuare in control judiciar, dupa ce un procuror al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Dana Ana, ar fi dispus, vineri, prelungirea controlului judiciar in cazul fostului edil, spun surse apropiate anchetei, citate de ziuadeconstanta.ro.

Mazare este cercetat in dosarul in care este acuzat ca ar fi luat mita 9 milioane de euro, cu ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, de la societati comerciale pe care le-ar fi sprijinit in obtinerea de autorizatii, respectiv castigarea unor licitatii. 

Controlul judiciar ar incepe la data de 23 august si este valabil 60 de zile, potrivit surselor precizate.

CITESTE SI: MOTIVUL pentru care GIGI CHIRU nu l-a SUSPENDAT pe RADU MAZARE in 2011

Fostul primar al Constantei, a scapat de arestul preventiv pe 24 iunie, cand Curtea  Suprema a admis o contestatie a lui Radu Mazare si a dispus inlocuirea acestei masuri cu masura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Mazare a ajuns in arest preventiv la data de 2 aprilie, fiind acuzat de savarșirea a trei infractiuni de luare de mita, doua de conflict de interese și abuz in serviciu.

CITESTE SI: DECEBAL FAGADAU, urmasul incompatibil al lui RADU MAZARE la Primaria Constanta

Aflat in arest preventiv din 2 aprilie, Radu Mazare este acuzat ca, in perioada 2006 — 2009, beneficiind de ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le deschida in Constanta. 

Sursa foto agerpres