DNA: Bunea Stancu s-a folosit de functii ca sa PREJUDICIEZE CJ Braila

Presedintele si vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, GHEORGHE BUNEA STANCU si Florin Mija, s-au folosit de prerogativele conferite de functiile detinute, prejudiciind institutia si lezand interesele legitime ale unor firme, sustin procurorii ANTICORUPTIE.

Consideratiile anchetatorilor apar in documente din dosarul penal in care, alaturi de cei doi, este cercetat Nicolae Moisiu, functionar public in cadrul Biroului Achizitii Publice al CJ Braila.

Citeste si: FLORIN MIJA, VICEPRESEDINTELE CJ BRAILA, A FOST RETINUT

In respectivele documente se arata ca BUNEA STANCU si Mija s-au folosit de prerogativele conferite de functiile detinute, PREJUDICIIND Consiliul Judetean Braila si lezand interesele legitime ale altor agenti economici participanti la aceste proceduri, in acelasi timp determinand si producerea unui PREJUDICIU patrimonial foarte mare in dauna Consiliului Judetean Braila”, scrie Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, increderea pe care populatia le-a acordat-o, la vot, celor alesi presedinte si vicepresedinte al CJ Braila “nu este sustinuta de respectarea de catre acestia, in primul rand, a unor principii etice”.

In aceleasi documente se arata ca infractiunile de care sunt acuzati INCULPATII sunt in masura sa lezeze ordinea sociala, iar privarea acestora de libertate “este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica”.

Citeste si: BUNEA STANCU, PRESEDINTELE CJ BRAILA, ARESTAT LA DOMICILIU

Presedintele si vicepresedintele CJ Braila, GHEORGHE BUNEA STANCU si Florin Mija, sunt in arest la domiciliu, dupa ce Tribunalul Galati a respins, vineri seara, propunerea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de arestare preventiva a lor. In cazul lui Nicolae Moisiu, instanta a stabilit cercetarea acestuia sub control judiciar.

Decizia Tribunalului Galati nu este definitiva si a fost contestata de procurori.

Sursa foto: sansanews.ro