DNA CERE ARESTAREA PREVENTIVA A LUI ELAN SCHWARTZENBERG

Procurorii DNA au cerut instantei arestarea in lipsa a omului de afaceri ELAN SCHWARTZENBERG, au declarat luni surse judiciare citate de Agerpres. Potrivit surselor citate, CEREREA de ARESTARE a fost formulata in dosarul disjuns din cel al fostului primar al Constantei, RADU MAZARE, si urmeaza a fi discutata de instanta pe data de 9 iunie.

Procurorii DNA au dispus, in dosarul in care fratii RADU si ALEXANDRU MAZARE au fost trimisi in judecata, disjungerea in vederea continuarii cercetarilor fata de ELAN SCHWARTZENBERG, se arata in rechizitoriul intocmit in cauza. Potrivit documentului, procurorii continua cercetarile fata de ELAN SCHWARTZENBERGpentru complicitate la DARE de MITA, in vederea stabilirii justificarii reale a tuturor transferurilor sumelor de bani primite de societatea sa de la doua firme cipriote.

CITESTE SI: RADU MAZARE SI ALEXANDRU MAZARE AU TERGIVERSAT FINALIZAREA CERCETARILOR, BLOCAND DOCUMENTE DIN ISRAEL – RECHIZITORIU DNA

Acuzatiile au legatura cu programul de construire de locuinte modulare grupate in campusul social “Henri Coanda”, lansat in anul 2011 si aprobat prin hotarare a Consiliului Local Constanta, iar procurorii anticoruptie arata in rechizitoriu ca ELAN SCHWARTZENBERG a actionat ca un “liant” intre omul de afaceri AVRAHAM MORGESTERN si fostul primar al Constantei.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata sub control judiciar pe RADU MAZARE, la data faptelor primar al municipiului Constanta, pentru LUARE de MITA si FALS in DECLARATII. In acelasi dosar a fost deferit justitiei si fratele sau, senatorul ALEXANDRU MAZARE, pentru complicitate la LUARE de MITA si FALS in DECLARATII.

Al treilea inculpat din dosarul instrumentat de DNA este omul de afaceri AVRAHAM MORGENSTERN, acuzat de DARE de MITA.

Sursa foto: realitatea