DNA cere aviz Camerei Deputatilor pentru urmarirea lui Daniel Chitoiu

Daniel Chitoiu a intrat in vizorul DNA. Departamentul National Anticoruptie (DNA) cere aviz Camerei Deputatilor pentru formularea cerererii de efectuare a urmaririi penale impotriva fostului ministru al Finantelor, Daniel Chitoiu.

Fostul ministru al Finantelor ar putea fi cercetat in dosarul ASF pentru abuz in serviciu si constituirea la un grup infractional in perioada in care detinea functia de ministru al Finantelor Publice, potrivit comunicatului de presa transmis de DNA.

Mai exact, Daniel Chitoiu a initiat adoptarea unei ordonante de urgenta al carei scop exclusiv era sprijinirea grupului infractional constituit pentru a favoriza interesele S.C. CARPATICA ASIG S.A., in lipsa unei urgente reale si cu eludarea procedurii prealabile reglementate de Hotararea Guvernului nr. 561/2009.

Citeste si: Seful ASF a fost retinut

”Demersul avea ca scop inlaturarea din Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a lui Tudor Daniel George, vicepresedinte pe sectorul de supraveghere a asigurarilor, precum si inlocuirea acestuia cu o persoana care urma sa garanteze, in mod fraudulos, protectia intereselor financiare ale S.C. CARPATICA ASIG S.A. Avand in vedere ca membrii Consiliului sunt numiti de catre Parlament, in sedinta comuna a celor doua camere, pentru un mandat de 5 ani, iar revocarea lor se dispune dupa aceeasi procedura doar daca nu mai indeplinesc conditiile de numire, singura modalitate in care putea fi atins acest rezultat era modificarea conditiilor prevazute pentru numirea membrilor consiliului. Probele administrate au relevat ca, in calitate de ministru al Finantelor Publice, Chitoiu Daniel a initiat un proiect de ordonanta de urgenta care reducea numarul membrilor consiliului si prevedea noi cerinte legate de calificarile profesionale minime, fiind introdusa conditia experientei profesionale de minimum 9 ani de la data absolvirii studiilor”, se mai arata in comunicatul DNA.